Leuke Korting!


Bezoek het Diamant Museum in Amsterdam en kom van alles te weten over diamanten. Bestel je entree tickets via DagjeuitPagina.nl voor slechts 11,00. Dat is dus een leuke korting. Overigens is dit het enige museum over diamanten binnen Europa. Het is dus absoluut een uniek museum. Kom een langs en verbaas jezelf ook eens over deze unieke, maar vooral blinkende verzameling.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Diamant Museum Amsterdam te bestellen.

Diamant Museum Amsterdam:

Dit bijzondere museum verteld het verhaal over het hardste materiaal ter wereld, de diamant. Dit verhaal begint bij de oorsprong, ongeveer 3 miljard jaar geleden. Het komt vanaf een diepte van zo’n 200 kilometer onder de grond. En gaat door tot en met de blinkende ring aan je vinger. Hier vind je namelijk alle informatie over de fascinerende en mystieke wereld van de diamanten. Verder vind je in het museum een bijzonder grote collectie diamanten, evenals diamanten voorwerpen.

Kronen collectie in het Diamant Museum in Amsterdam

De collectie van het Diamant Museum:

De collectie van het museum omvat spraakmakende en wereldberoemde meesterwerken. Zoals bijvoorbeeld de Katana, een Japans zwaard, ingelegd met diamanten en robijnen. Maar ook de Rembrandt diamant en het indrukwekkende kunstwerk Ape Skull. Verder bezit het museum een indrukwekkende kronen collectie van over de hele wereld. En de afbeelding van een schedel ingelegd met diamanten.

Ook bizarre voorwerpen vind je in het Diamant Museum

Diamond Factory:

Je ticket geeft ook toegang tot de naast het museum gelegen Diamond Factory. In deze diamant fabriek kun je echte diamant slijpers aan het werk zien. In het museum kun je bijvoorbeeld van alles te weten komen over nep diamanten. Ook leer je het verschil te zien tussen echte en nep diamanten.

Wist je dat?

Wist je dat het museum in 2007 is opgericht en dat er meer dan 75.000 bezoekers per jaar het museum bezoeken. De oprichter van het museum, de heer Ben Meier, was zelf ook een bekend diamant slijper. En hij kon zelfs leden van de Koninklijke familie tot zijn klantenkring rekenen.

Prachtige diamant collectie in het Diamant Museum

Hoe kom je er:

Het museum is erg makkelijk bereikbaar en nog makkelijker te vinden. Het museum ligt namelijk vlakbij het Van Gogh museum aan het Museumplein. En op ongeveer 5 minuten van het Rijksmuseum, in het centrum van Amsterdam.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Diamant Museum Amsterdam te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in andere musea en exposities.

Hotelovernachting:

Een bezoek aan het Diamant Museum is ideaal om te combineren met een stedentrip Amsterdam. Een stedentrip is weer ideaal om tegelijk te doen met een leuke, gezellige of romantische hotelovernachting. Klik maar eens hier om je hotelovernachting Amsterdam te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

zo 14 november t/m zo 31 december 2023

Openingstijden

Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur

Prijs

11,00

Locatie

Diamant Museum
Paulus Potterstraat 2
1071 CZ Amsterdam
Meer informatie / boeken


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com