Met Pasen vindt in de Synagoge in Weesp voor de elfde keer de jaarlijkse Paas-expositie plaats, genaamd 4Arts 2019. Vier kunstenaars met elk een ander discipline vormen samen de 4Arts 2019. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Anneke Spijker (wandkleden), Ans Westra (beeldhouwwerk) en Simone Stawicki (schilderijen, mixed media).

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in de Synagoge van Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Elk jaar benadert Edith kunstenaars van verschillende disciplines om samen 4Arts te vormen. En ook dit keer is het weer een originele gevarieerde expositie geworden.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Als autodidact heeft zij klei als haar favoriete materiaal ontdekt om haar creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en naked raku techniek. Zij maakt themawerk in combinatie met andere materialen. Verrassend is dat zij dit jaar naast haar keramiek ook werken van keramiek met zilver toont die zij in samenwerking met zilversmid Sharon Manassen.
Anneke Spijker toont wandkleden van vilt. De bomen in haar omgeving zijn haar inspiratie.De textuur, de structuur en de ritmes vindt zij fascinerend. Ook de schimmels, de mosjes, de oneffenheden en de vergroeiingen zijn interessant om in haar vilt te verwerken.
Ans Westra maakt beelden in steen en brons. Wat haar fascineert is de ambachtelijkheid; de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan (tekening, klei- en studiemodel), het “verkennen” van de steen, en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat. Haar inspiratie haalt zij uit het diepe zuiden van Italië waar de Oude Grieken hun sporen hebben achtergelaten.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. Haar inspiratie is de vrouw, het landschap en het woord.

4Arts 2019 is weer een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om tijdens het Paasweekend te bezoeken. De feestelijke officiële opening is op zaterdag 20 april om 15.00 uur en zal geopend worden door Ben de Veth, auteur van ‘de stilte ruist’, met muzikale omlijsting van Gentle Rain. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts 2019 bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts 2019 zijn zaterdag 20 april van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 21 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 22 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De expositie 4Arts 2019 is te bezichtigen in de Synagoge Weesp, Nieuwstraat 3 in Weesp. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu.

Geschikt voor: Volwassenen
Faciliteiten: RolstoelvriendelijkWanneer

za 20 t/m ma 22 april 2019

Openingstijden

zaterdag 20 april van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 21 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 22 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie

Synagoge Weesp
Nieuwstraat 3
1381 BB Weesp


Booking.com
Het Laatste Tafeltje