Interessant en leerzaam!

Stap tijdens je bezoek aan Amsterdam eens binnen bij het Verzetsmusem. Hier kun je een goede indruk krijgen van en leren over de bezetting van Amsterdam en Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verzetsmusem is minder bekend dan het Anne Frankhuis, maar is wel ruimer en uitgebreider van opzet. Boek je tickets voor het verzetsmuseum bij Dagjeuitpagina voor vanaf €11,= en vergroot je kennis over het leven in Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

Klik hier om je tickets voor het verzetsmuseum in Amsterdam te boeken.

Het Verzetsmuseum:

Het Verzetsmuseum is een overzichtelijk, interessant en vooral een aktief museum. Het museum is bijzonder geschikt  voor kinderen. Het museum is interaktief, wat wil zeggen, dat een bezoeker aktief wordt mee genomen in de tijd van toen.

Tijdelijke expositie:

Tot en met zondag 6 januari wordt er een tijdelijke expositie “Explosiegevaar!” gepresenteerd. Hierin krijg je als bezoeker een beeld over het verblijf in een dodencel, verkrijg je inzicht in een door het verzet gepleegde overval op het gemeentelijk registratie kantoor, kun je je eigen identiteitspas maken, een 3D tour volgen en nog veel meer.

Verzet:

De originele objecten, foto’s, documenten, en film- en geluidsfragmenten geven je een authentiek beeld van de periode van de Duitse bezetting tussen 14 mei 1940 en 5 mei 1945. Het museum geeft een goed beeld van de bezetting van Nederland door NAZI Duitsland en verteld onder andere hoe het verzet is ontstaan en hoe het verzet opereerde.

Tevens wordt er verteld hoe zwaar de mensen het hadden in de oorlog. Met name in Amsterdam was er moeilijk aan eten te komen. Wat zou jij doen als jij toen had geleefd?

Junior museum:

In Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Het Verzetsmuseum vertelt een verhaal dat belangrijk is, belangrijk blijft en doorverteld moet worden. Je gaat terug in de tijd en beleefd de wereld van een jeugdige in de oorlog. Een indrukwekkende maar ook leerzame ervaring voor kinderen.

Tours:

De expositie lijkt niet erg groot maar door de vele activiteiten kun je geruime tijd in het museum doorbrengen. De informatie in het Verzetsmuseum is erg duidelijk in het Nederlands en in het Engels aangegeven. En een gratis audio tour is beschikbaar in diverse talen.

Bereikbaarheid:

Het Verzetsmuseum is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopend is het maar 1.5 kilometer vanaf de Dam (centrum). Een bezoek aan het Verzetsmuseum is ideaal te combineren met een bezoek aan het oudste dierenpark van Nederland, Artis. Het verzetsmuseum ligt namelijk tegenover de dierentuin.

Klik hier om je tickets voor het verzetsmuseum in Amsterdam te boeken.

Klik hier om je tickets voor Artis (skip the line) vanaf €23,= te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

vr 28 december t/m za 22 juni 2019

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

Vanaf €11,=

Locatie

Verzetsmuseum Amsterdam
Plantage Kerklaan 61A
1018 CX Amsterdam
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje