41% Korting

Boek hier nu je tickets voor het Marine Museum in Den Helder van €10,= voor maar €5,95.

Vroeger was de reclame slogan: “Kom in de wereld die Marine heet” en dat geldt vandaag de dag zeker voor het Marinemuseum in Helder. Hier leer je alles over de Nederlandse Marine in vroegere tijden, maar ook in de hedendaagse moderne tijd.

Klik hier om je tickets voor het Marine museum in Den Helder te boeken.

Marine Museum:

Kom naar het Marine Museum in Den Helder en leer alles over beroemde zeehelden van vroeger, antieke wapens, onderzeeboten, moderne wapensystemen, uniforme, rangen en standen en nog veel meer!

Het Marine Museum is een interaktief museum voor jong en oud. Ben je geïnteresseerd in de Marine en het leven aan boord of ben je wellicht vroeger Marineman/vrouw of marinier geweest en wil je de sfeer van vroeger nog eens  proeven, bezoek dan het Marine Museum.

HMS Tonijn:

Op de voormalige werf is tegenwoordig het Marine Museum gevestigd. Daar kun je zelf eens ervaren hoe krap en weinig ruimte er aan boord van een onderzeeboot is. Er wordt namelijk een heuse echte, complete onderzeeboot tentoongesteld. De onderzeeboot is genaamd “Tonijn” en is van voor tot achter en van onder tot boven te bekijken. Een uniek topstuk in de collectie van het museum. De Tonijn heeft tussen 1962 en 1992 daadwerkelijk dienst gedaan binnen de vloot. De krappe ruimte van de onderzeeboot werd bemenst door 67 personen. Die moesten soms maandenlang 24/7 werken, slapen, eten en ontspannen op die kleine oppervlakte. Beeld je dat eens in, zou jij dat vol kunnen houden? Beslist niet geschikt voor mensen met claustrofobie.

Expositie Zeeslag:

Sinds 2017 wordt er in het museum een expositie gehouden over 2 belangrijke zeeslagen in de rijke geschiedenis van de Marine. De geschiedkundig van invloed zijnde zeeslagen  “De tocht naar Chatham” en “De slag in de Javazee” zijn speciaal ontworpen om deze te kunnen herdenken.

“De tocht naar Chatham” is een interaktieve expositie waarin de bezoeker zelf mee kan doen. Tijdens de slag in de Javazee kwamen 918 opvarenden om het leven.

Klik hier om je tickets voor het Marine Museum in Den Helder te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 8 november t/m ma 31 december 2018

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

Van €10,= voor €5,95

Locatie

Marine Museum
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder


Booking.com
Het Laatste Tafeltje