Tickets: Classic Beauties in de Hermitage (Skip the Line) v.a. €18,=

Bewonder het werk van diverse bekende Italiaanse kunstenaars uit het Italie van de 18e eeuw!

 

In het Italie van die tijd werd door de kunstenaars van die periode veel werk en studie verricht naar het “schoonheids ideaal”. Kom naar de Hermitage Amsterdam en bezichtig de mooiste neo-classistische meesterwerken. Onder andere wordt de Canova collectie tentoongesteld. Tot die collectie behoort bijvoorbeeld het meesterwerk “De Drie Gratiën”, een levensgroot beeld van de bloedmooie gratiën van schoonheid, vreugde en geluk. Maar ook Canova’s standbeelden Cupido en Psyche zijn te bewonderen.

Kijk eens hoe de kunstenaars zoals Canova, Kauffmann, Mengs, Batoni en Thorvaldsen hun schoonheids ideaal creëerden. Deze kunstenaarsgroep streefde naar de ultieme perfectie om het menselijk lichaam in hun kunst weer te geven. Bewonder de anatomische schilderijen en de levensgrote standbeelden en sculpturen. Sommigen menen dat deze kunstenaarsgroep zelfs beter en mooier presteerden dan de kunstenaars van de oude Romeinen en Grieken.

Deze Italiaanse kunstenaarsgroep sprak andere kunstenaars dusdanig aan dat men zelf afreisde naar Italie om aldaar geïspireerd te worden door de kracht van deze stroming. Jongeren die vooral tot de welgestelde families behoorden reisden per koets en zelfs te voet reisde af naar Rome. Men zag het soms zelfs als erg belangrijk onderdeel van de algehele opvoeding.

Wist je overigens dat deze neo-classistische kunstenaarsgroep zelf geïnspireerd werd door de opgravingen van de steden Pompeï en Herculaneum? Doordat deze steden ontdekt werden onder het as, afkomstig van de Vesuvius, reisde men zelf af om de opgravingen te bezichtigen. Hierdoor raakte men dusdanig in vervoering dat ze de schoonheid van de opgegraven schatten ook zelf probeerden te creëeren.

Kunst is natuurlijk puur persoonlijk en mega subjectief. Maar een bezoek aan de tentoonstelling Classic Beauties zal met name om het onderwerp “Schoonheid”, voor een ieder aansprekend zijn.

Klik hier om je tickets voor de Classic Beauties (Skip the Line) te boeken.

Wellicht de makkelijkste en goedkoopste manier om door de stad Amsterdam te reizen is door gebruik making van het openbaar vervoer. Koop via Dagjeuitpagina.nl alvast je ticket voor deze zorgelozen manier van reizen door de grote stad. Deze OV pas geeft je toegang tot alle trams en bussen van het GVB en brengt je bij alle haltes, waar je in Amsterdam ook naartoe wilt.

Klik hier om je tickets voor het GVB Amsterdam Openbaar Vervoer te boeken.

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

za 14 juli t/m zo 13 januari 2019

Openingstijden

10.00 - 17.00 uur

Prijzen

V.a. €18,=

Locatie

Hermitage Amsterdam
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam


Booking.com
Het Laatste Tafeltje