Treed letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh, en bekijk de plekken in Nuenen die hem inspireerden tot het maken van sommige van zijn belangrijkste schilderijen. Het fascinerende interactieve museum en een tour langs Vincents favoriete plekken zorgen ervoor dat je hem echt leert kennen!

Vroeg in zijn carrière verhuisde de jonge Vincent van Gogh naar het slaapstadje Nuenen, vooral vanwege de prachtige landelijke omgeving en het karakteristieke Nederlandse licht.

Dit charmante museum vertelt zowel het verhaal van Vincent als dat van Nuenen, en diept de liefde-haat relatie tussen de schilder en het dorp uit.

Het moderne Vincentre maakt gebruik van slimme audiovisuele displays om Vincent tot leven te wekken. Geniet van een meertalige audiotour, ontmoet pratende portretten van inwoners van Nuenen, en betreed Vincents studio waar zijn brieven hardop worden voorgelezen.

Vervolgens is het tijd om het dorp te ontdekken, met behulp van een uitgebreide audiotour die stopt op 23 van Vincents favoriete plekken, waarvan vele terug te zien zijn in zijn werken.

Wil je deze plek echt op z’n Nederlands ontdekken? Doe de tour dan per fiets!

Hoogtepunten
  • Leer de echte Vincent kennen op de plek waar hij 2 jaar woonde en waar hij zijn ongelooflijke carrière begon
  • Ontdek het baanbrekende Vincentre – je leert hier ontzettend veel over Vincent en Nuenen, en zijn schilderijen komen tot leven waar je bij staat!
  • Bezoek de belangrijkste plekken van Nuenen tijdens een tour met 23 stops, inclusief stops op plekken die te zien zijn in Vincents schilderijen – het is bijna onmogelijk om nog dichter bij de échte Vincent te komen!
Ticket
Smartphonetickets toegestaan
Tickets direct geleverd
Skip the line
Wat is inbegrepen
  • Toegang tot de permanente collectie
  • Toegang tot de huidige tijdelijke tentoonstelling
  • Audiogids (beschikbaar op locatie in het Engels, Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Mandarijn voor €2.00)

Annulering

Annulering is mogelijk tot 24 uur voor je bezoekdatum.

Klik hier om je tickets te boeken.

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

wo 4 april t/m di 2 oktober 2018

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Extra open op maandag:
Elke maandagmiddag van 9 juli t/m 27 augustus vanaf 13.00 tot 17.00 uur

Prijzen

V.a. €7,50

Locatie

Vincentre
Berg 29
5671 CA Nuenen


Booking.com
Het Laatste Tafeltje