3,50 Korting!


Dit jaar is het 75 jaar geleden dat ons land bevrijd werd van het juk van het Duitse Rijk. Dat jubileum zou uitbundig gevierd worden. Allerlei aktiviteiten werden er op touw gezet en georganiseerd. Helaas gooide de Corona crisis roet in het eten. Op dit moment heeft het Oorlogsmuseum Overloon haar deuren weer mogen openen. Goedkope entree tickets kun je nu via DagjeuitPagina.nl bestellen met een korting van 20% en bestel je je tickets voor 14,00 in plaats van 17,50.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Oorlogsmuseum Overloon te boeken.

Oorlogsmuseum Overloon:

Oorlog hoort in het museum! Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

Oorlogsmuseum Overloon

Wat kun je verwachten in het Oorlogsmuseum Overloon:

Speciale aandacht in de grote hal is er natuurlijk voor de Slag bij Overloon tijdens de Bevrijding in 1944. Het Oorlogsmuseum is dan ook tegelijk een monument voor de gevallen op dit Slagveld. Het museum Overloon is super interessant en vooral educatief voor zowel jong als oud. In het Museumcafé kunt je prima eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel. Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zul je niet snel vergeten en met veel plezier aan terug denken!

Klik ook hier om je entree tickets voor het Oorlogsmuseum Overloon te bestellen.

Oorlogsmuseum Overloon

Parkeren:

Het parkeren bij dit museum is geheel gratis.

Zoopark Overloon:

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum is ook ideaal te combineren met een bezoek aan Zoopark Overloon. In het Zoopark wachten onder andere leeuwen, tijgers, pelikanen en een hoop andere interessante dieren op je. Kijk even op het voederschema voor de voedertijden.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere naar of waren geïnteresseerd in het Nationaal Openlucht Museum in Arnhem, het Veiligheidsmuseum PIT in Almere en het Zandsculpturen Festijn in Garderen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaan



Wanneer

zo 18 september t/m za 31 december 2022

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 10:00-17:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00-17:00 uur

Prijs

Vanaf 13 jaar en ouder van 17,50 voor maar 14,00
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis

Locatie

Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon

Contact

0478-641250
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com