Terug naar de roots van de meester

Breng eens een bezoek aan het Vincent van Gogh huis in Zundert en beleef Vincent Gogh. Stap het van Gogh huis binnen en proef de sfeer van de wereldberoemde schilder, bekend van onder andere de “De Zonnebloemen”. Bekijk het huis waar Van Gogh werd geboren en leer van alles over het bijzondere leven van deze schilder die ontelbare mensen heeft geïnspireerd en beïnvloed.

Klik hier om je entree tickets voor het Vincent Van Gogh Huis te bestellen.

Van Gogh Huis:

Het Van Gogh huis is niet alleen de geboorteplaats van Van Gogh. Het museum presenteert zich vooral als een actieve belevingswereld voor kunst liefhebbers en toeristen. Naast een expositie over het leven van Van Gogh zijn er natuurlijk ook werken van hem te bewonderen, maar ook wissel tentoonstellingen van andere kunstenaars.

Vincent van Gogh:

Van Gogh werd in 1853 in Zundert geboren in de woning die tegenwoordig het Van Gogh Huis genoemd wordt, als zoon van een predikant. Hij is pas op 27 jarige leeftijd begonnen met schilderen. In zijn hele leven heeft hij slechts 1 schilderij verkocht! Door de briefwisseling die hij vanaf 1872 onderhield met zijn broer Theo en de rest van zijn leven volhield, is men veel te weten gekomen over het leven van Van Gogh en wat hem bezig hield. In het Van Gogh Huis is een hoorspel over de bijzondere relatie tussen de broers te beluisteren. Van Gogh overleed in 1890 op 37 jarige leeftijd.

Van Gogh Tuin:

Achter het geboortehuis van de schilder ligt de prachtige tuin waar hij als kind heerlijk kon spelen. De tuin is geopend voor het publiek. Wandel hier eens in alle rust rond en waan je terug in de tijd dat Vincent van Gogh nog een onbezorgd kind was.

Tentoonstellingen exposities:

In het Van Gogh huis is een vaste tentoonstelling genaamd “Vincent van Gogh – De wortels van een meester”. Daarnaast worden er regelmatig spraakmakende tentoonstellingen en exposities gehouden die zich met name richt op kunstenaars uit de 20e en 21eeeuw die zich door het werk van de grote meester lieten inspireren. Van 19 januari tot en met 12 mei 2019 wordt de tentoonstelling: “Vincent Inspireert” gehouden.

Klik hier om je entree tickets voor het Vincent Van Gogh Huis te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

di 19 maart t/m do 19 september 2019

Openingstijden

woensdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur

Prijzen

€6,=

Locatie

Vincent van Gogh Huis
Markt 26 - 27
4881 CN Zundert
Meer informatie / boeken
Het Laatste Tafeltje


Booking.com