Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei is in ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 in Beek en Donk (Laarbeek) de expositie 4Arts XL te bewonderen. Zes kunstenaars met verschillende discipline vormen samen de 4Arts XL. U kunt kennismaken met het werk van de zes kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Sabine Heetebrij (fotografie), Marijke van Vlaardingen (keramiek), Marilou van Vlaardingen (mixed media schilderijen), Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen en tekeningen).

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Dit is zo’n daverend succes, dat 4Arts ook elders in het land exposities is gaan organiseren steeds met vier kunstenaars van verschillende disciplines. Het ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk is zo’n karakteristieke plek, waar genoeg ruimte is om met meer kunstenaars te exposeren en zo is 4Arts XL geboren, maar nu met zes kunstenaars met verschillende disciplines, die al enige bekendheid genieten in binnen- en buitenland.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Als autodidact heeft zij klei als haar favoriete materiaal ontdekt om haar creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en naked raku techniek. Zij maakt themawerk in combinatie met andere materialen. Sinds 1996 exposeert zij regelmatig en werk in opdracht is mogelijk.
Marilou van Vlaardingen werkt met gemengde technieken. Zij werkt o.a. met eitempera, acryl, krijt en collagetechniek. Door combinatie van diverse materialen ontstaat er een gelaagde verfhuid op het papier of canvas. Ze vindt inspiratie in sagen, legenden en andere verhalen. De uitwerking is veelal semi-abstract.
Ruud van Oorschot werkt zoveel mogelijk met inlandse houtsoorten. Hij toont hier vazen en schalen die gedraaid zijn. Houtdraaien verschilt van de meeste andere vormen van houtbewerking in dat het hout beweegt, terwijl een stilstaan gereedschap (beitel)  wordt gebruikt om te snijden en vorm te geven. Dit vergt een bepaalde oriëntatie en geeft een heel ander effect dan beeldhouwwerk.
Sabine Heetebrij is fotograaf. Thema’s als verval en vergankelijkheid komen regelmatig terug in haar werk. Bij voorkeur op een abstracte manier en vooral daar waar geen mensen bij betrokken zijn en het verval natuurlijk is.
Marijke van Vlaardingen toont in haar keramische beelden de schoonheid van het onvolmaakte. Haar mensen en dieren hebben iets doorleefd’s, iets beschadigd’s. Ze tonen de barsten en littekens van het leven. Op een of andere manier hebben ze het toch gered. Haar werk is zintuigelijk, choquerend en niet voor ieder toegankelijk, maar ze heeft wel veel fans in Europa en daarbuiten.
Simone Stawicki toont op 4Arts Xl haar schilderijen en tekeningen. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. Mens en maatschappij en hun reactie op elkaar zijn daarbij de inspiratie.

4Arts XL is weer een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om deze te bezoeken. De opening is op zaterdag 4 mei om 16.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts XL bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom. De openingstijden van de expositie 4Arts XL zijn zaterdag 4 mei 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur  en zondag 5 mei 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur

De expositie 4Arts XL is te bezichtigen in ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 in Beek en Donk (Laarbeek). Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu.

Geschikt voor: VolwassenenWanneer

za 4 t/m zo 5 mei 2019

Openingstijden

zaterdag 4 mei 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur
zondag 5 mei 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur

Locatie

't Oude Raadhuis
Heuvelplein 8
5741 JK Beek en Donk


Booking.com
Het Laatste Tafeltje