Zeven eilanden

De zeven belangrijkste eilanden van de Canarische Eilanden behoren tot de beste bestemmingen ter wereld. Voor Europeanen maakt de zomerachtige toestand het hele jaar door een ideale ontsnapping aan het strenge winterseizoen.De Canarische eilanden zijn warm in de winter. Met prachtige stranden en verbluffende geologische formaties trekken de Canarische Eilanden jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers. We gaan je wat vertellen over de eilanden, van reizen naar en dingen die er te doen zijn, tot eten en accommodatie. De Canarische eilanden zijn geweldig om te bezoeken! Dus als je erover denkt om de archipel in de winter of tijdens je kerstvakantie te bezoeken, dan garanderen we je dat je het geweldig zult vinden! Canarische eilanden zijn warm in de winter.

HET IS MOEILIJK OM NIET VERLIEFD TE WORDEN OP DE CANARISCHE EILANDEN!

De naam “Canarische eilanden” betekent letterlijk “eilanden van honden”, afgeleid van de Latijnse uitdrukking “canariae insulae”. De eilandengroep dankt haar naam aan de hondenrassen die sinds de oudheid op de eilanden voorkomen.

Ligging van de eilanden

De Canarische Eilanden horen bij Spanje en liggen in de Atlantische Oceaan, tegenover Marokko. De beste tijd om de Canarische Eilanden te bezoeken is van april tot oktober. Dit dankzij het warme weer. Er zijn in totaal 8 grote eilanden en meer kleinere eilanden en eilandjes om te verkennen. Het kleinste van de Canarische Eilanden is La Graciosa, terwijl het grootste eiland Tenerife is. De archipel heeft 2 hoofdsteden: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas op Gran Canaria.

Welke Canarische eilanden zijn warm in de winter?

Ondanks wat je misschien hebt gehoord, zijn de Canarische Eilanden een ongelooflijke leuke bestemming. Met culturele activiteiten, adembenemende landschappen en een verrukkelijke gastronomie en wijnscene. En dan hebben we het nog niet eens over de zon. Die het hele jaar door schijnt en de stabiele aangename temperaturen. Gran Canaria en Lanzarote zijn de heetste van de eilanden in december. Er is slechts een zeer kleine kans op regen en de temperaturen kunnen oplopen tot 26ºC, zelfs tijdens Kerstmis.

Prachtige kust
Prachtige kust

Dit zijn de belangrijkste eilanden van de Canarische archipel:

Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Graciosa, Gran Canaria, La Palma en La Gomera

Tip: een van de beste tijden om de Canarische Eilanden te bezoeken is in februari. Vooral omdat het beroemde carnaval van Santa Cruz plaatsvindt. Wat is het beste Canarische eiland?

Tenerife – het beste Canarische eiland voor het nachtleven. Lanzarote- het beste canarische eiland voor gezinnen. Fuerteventura- het beste Canarische eiland voor de stranden. La Gomera-het beste Canarische eiland voor authencieteit. La Palma- het beste eiland om te duiken en snorkelen.

Tenerife

Het eiland heeft accommodaties voor elke smaak. Hotels en resorts waar je voor altijd wilt blijven. Of knusse landelijke accommodaties met alle gemakken die je nodig hebt om je meteen thuis te voelen. Cultuur maakt deel uit van de identiteit van een plaats. Elke dag zijn er op Tenerife culturele activiteiten die u zullen helpen de lokale bevolking beter te begrijpen. Tegelijkertijd verrijken ze uw verblijf op het eiland en maken ze het onvergetelijk. Tradities, festivals, fiestas of romerías (bedevaarten met een folkloristisch karakter) zijn vrolijke en levendige evenementen. Die verband houden met de voorouders waaraan u, zoals alle eilandbewoners, kunt deelnemen.

De keuken van Tenerife

Geniet van de keuken, het exotische en de culinaire tradities van het eiland. Probeer de wijn, aardappelen, mojo-sauzen en kazen. De Canarische eilanden zijn warm in de winter, dus dan ook genieten van de zon en het culinaire wat Tenerife te bieden heeft.

Kayak tochten op Tenerife

Een wandeling langs de kust is één ding… maar een kajaktocht over de Atlantische Oceaan is iets heel anders. Je kunt in je eigen tempo roeien en dicht bij de kleine schatten komen die de kust van Tenerife verbergt. Het is een veilige en plezierige activiteit, aangezien de gebieden waar kajaktochten worden aangeboden kalm water hebben. Het vereist ook niet veel fysieke inspanning, hoewel enige spierpijn de volgende dag onvermijdelijk zal zijn.

Kayak Tenerife
Kayak Tenerife

Natuurpark van Anaga : Sedert de los Sentidos

In het natuurpark van Anaga wacht het “Sendero de los Sentidos” (spoor van de zintuigen) op u. Een gemakkelijke route die perfect is voor gezinnen en is verdeeld in drie secties. Een ervan is aangepast voor gehandicapten, zodat we allemaal de geheimen van het prehistorische laurierbos kunnen leren kennen. Waarom heet hij zo? Onderweg vind je informatieborden die je uitnodigen om door middel van ruiken, zien, horen en voelen de bijzonderheden van het gebied te ontdekken. Je hoort het geknars van de takken, luistert naar het gezang van de vogels, ziet het intense en lommerrijke groen van Tenerife. Je ruikt de doordringende geur van laurier, viñátigo, faya, naranjero… en je voelt met je handen de honderden jaren van de oudste bomen.

Werelderfgoed stad La Laguna

Proef de legendarische “barraquito” in La Laguna en wandel door deze werelderfgoedstad. Verhalen over piraten zoals Amaro Pargo of betoverde legendes zoals die van Casa Lercaro. La Laguna zal je raken. U kunt uw wandelingen afwisselen met gastronomische stops op de terrassen. Genieten van een klein biertje van de tap en een «pincho» terwijl u de sfeer van het lokale leven observeert.

Vulkaan De Teinde

Kabelbaan de Teide in het Nationale Park de Teide biedt de beste excursie naar de hoogste vulkaan van Spanje. Beleef de sensatie van het vliegen over een geologisch rijkdom. Waar vulkanen, kraters en lavarivieren gezamenlijk een indrukwekkende wereld van kleuren en unieke vormen hebben gevormd

Stratovulkanen als de Teide worden gevormd door de opeenstapeling van steeds viskeuzere lavalagen. In de laatste 20 000 jaar hebben de meeste uitbarstingen zich voorgedaan rond de basis van de Teide. Hoe hoger de vulkaan, hoe moeilijker de lava uit de top kan spuiten. De oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden (de Guanches) waren ervan overtuigd dat Guayota, de duivel, in de Teide (de hel) leefde. En Magec (de god van het licht en de zon) had ontvoerd en in de Teide had opgesloten. De guanches smeekten Achamán, hun oppergod, om genade. Achamán slaagde erin om Guayota te verslaan, Magec uit de Teide te bevrijden en de krater af te sluiten. Volgens de legende is de witte vulkaankegel op de top van de Teide de dop waarmee Achamán de vulkaanpijp afsloot.

De Teinde
De Teinde

Accommodatie’s op Tenerife

Op Tenerife zijn voor elke prijsklasse goede hotels. Eenvoudige, luxe en resorts. Wij bieden hotels met verschillende sterren, maar allen met een goede reviews! Kijk en boek snel jouw fantastische vakantie op Tenerife. We bieden tevens een 10 daagse wandelvakantie aan op Tenerife en La Palma.

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het behoort tot Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong. De hoofdstad is Las Palmas de Gran Canaria, de dichtstbevolkte stad van de Canarische Eilanden en een van de tien grootste steden van Spanje.

Gran Canaria heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Van Canyons tot een ingestorte Vulkaan.

Pico de Bandama

De Canarische eiland zijn vulkanische eilanden, Gran Canaria is dit ook. Pico de Bandama is één van de dode vulkanen van dit eiland. Deze vulkaan is helaas ingestort, waardoor er een krater is ontstaan. De krater heeft een diameter van ongeveer één kilometer en heeft een diepte van 200 meter. Je kan tussen zonsopkomst en zonsondergang de krater inwandelen. Wat een wandeling is van in totaal ongeveer 3 uur. De terugweg is pittig, aangezien je dan flink omhoog moet lopen. Als je geen zin hebt in een wandeling kan je ook nog de naastgelegen heuvel op rijden. Hier bevindt zich een uitzichtpunt waarbij je een prachtig uitzicht krijgt over de hele krater en de omgeving.

 La Fortaleza

La Fortaleza is één van de meest belangrijke archeologische vindplaatsen op Gran Canaria waar het oorspronkelijk volk nog geleefd heeft. Hier vind je een groot aantal natuurlijk grotten en een aantal grotten die door het volk zijn uitgehouwen. De grotten deden dienst als onder andere woonruimten, voedsel opslag, maar ook als begraafplaats. De gehele nederzetting is uitgeroepen tot een locatie van cultureel belang. Vlakbij de vindplaats bevindt zich ook nog het museum van La Fortaleza. In dit museum leer je voornamelijk meer over de archeologie van de Canarische Eilanden in het algemeen. La Fortaleza bevindt zich landinwaarts in het zuidoosten van het land, vlakbij Santa Lucía. Het bezoek aan de vindplaats is gratis, voor het museum moet je €4,- entree betalen.

 La Fortaleza
 La Fortaleza

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas is een duingebied (natuurreservaat) van 400 hectare met daarin een lagune, een palmbomenbos en een prachtig strand. Een groot gedeelte van de duinen bestaat uit de bekende wandelende duinen. De duinen veranderen telkens van ligging. De duinen staan vooral bekend als een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken. Dunas de Maspalomas bevindt zich in het meest zuidelijke puntje van Gran Canaria, tegen de stad Maspalomas aan.

Dunas de Maspalomas
Dunas de Maspalomas

Mirador del Balcón

Mirador del Balcón is een spectaculair uitzichtpunt aan de westkant van Gran Canaria. Dit uitzichtpunt bevindt zich bovenop een klif die verticaal naar beneden loopt tot aan de zee. Vanaf hier heb je uitzicht op een muur van kliffen aan de kust, welke in de volksmond ook wel de ‘staart van de draak’ worden genoemd. Ook naar het binnenland heb je vanaf dit punt een prachtig uitzicht, namelijk het ravijn La Arena en de brede groene vallei van La Aldeo de San Nicolás. Naast het uitzichtpunt is ook de route hierheen ontzettend spectaculair, waarbij je langs kliffen en ravijnen rijdt en door prachtige valleien.

Kust van Gran Canaria
Kust van Gran Canaria

Accommodaties op Gran Canaria

Er is zoveel keuze aan accomodaties. Aan de kust, in een dorp, in het bos… wij bieden enorm veel mooie vakanties aan naar Gran Canaria. Kijk en boek jouw vakantie op Gran Canaria in de winter. Want Canarische Eilanden zijn warm in de winter.

Lanzarote is warm in de winter

Lanzarote is het oostelijkste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 115 kilometer van de kust van Marokko. Deze Afrikaanse eilanden zijn onderdeel van Spanje. Lanzarote is een eiland waar veel toeristen zijn, maar niet schreeuwerig en opvallend toeristisch. Men weet de balans te houden om het ook authentiek te houden. Omdat er vaak sterke passaatwinden staan op het eiland, is de gevoelstemperatuur zelden onaangenaam.

Het mooiste is Playa de los Ciclos. Vanuit het gehucht El Golfo loop je er zo naartoe. Het pikzwarte strand krijgt nog een beetje kleur door een bijzondere groene meer dat nét achter het strand ligt: El Lago Verde.

Playa de los Ciclos.
Playa de los Ciclos.

Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote, Arrecife, is een uitstekende uitvalsbasis voor een strandvakantie als je geen standaard toeristisch resort wil en liever de culturele toer opgaat. Vanuit hier gaan de veerboten naar de andere eilanden en heeft een prachtige haven. De helft van de totale bewoners van het eiland wonen in Arrecife. Er is een speciale markt, waar kunstenaars hun spullen maken. Vergeet ook niet het kasteel te bezoeken en als je alles gezien hebt is er een geweldig strand op loopafstand.

Puerto Del Carmen

De leukste badplaats om te verblijven is wat mij betreft Puerto del Carmen, vlakbij de hoofdstad Arrecife. Je vindt hier genoeg leuke restaurants, cocktailbarretjes en gezellige cafés. Vanaf hier zijn de bezienswaardigheden van Lanzarote ook goed te bereiken

Accommodaties

Ook Lanzarote heeft top accommodaties en heeft voor iedereen de juiste accommodatie. Voor jong en oud, voor degene die rust wil tot degene die luxe met vakantie wil. Kijk en boek jouw onvergetelijke vakantie naar Lanzarote . We hebben zelfs een rondreis op Lanzarote en Tenerife

Tevens bieden wij golf reizen aan, een uitgebreid pakket met overnachting en vlucht.

Golfreis naar Lanzarote.
Golfreis naar Lanzarote