Zwitserland, “land van de vierduizenders” genoemd.

Wat wil je met die enorme hoge besneeuwde bergtoppen, zoals de wereldberoemde Matterhorn. Maar vergeet niet de adembenemende panorama’s als je op de vele witte piste’s bent. Elke gepassioneerde wintersporter moet dit uitzicht een keer meegemaakt hebben! 

Voor velen rijst dan de vraag of skiën in Zwitserland niet duurder is dan elders? Niet noodzakelijk! Het zijn de keuzes die je maakt. Je hebt prachtige vakantiewoningen of appartementen waar je zelf moet koken. Dat maakt het goedkoper, dan elke dag uiteten. Ben je met een groep, dan wordt er vast om en om gekookt en worden de kosten gedeeld. Wees creatief als je echt op wintersport naar Zwitserland wilt en je hebt niet erg veel geld.

Zelfs met gezinnen op wintersport gaan in Zwitserland is mogelijk!

Dagjeuitpagina heeft geweldige aanbiedingen om uw wintersport in Zwitserland om sneeuw zekere Zwitserse pistes door te brengen. En hieronder nog enkele tips waarom Zwitserland een top land voor uw wintersport is. 

Zwitserland ski-land
Zwitserland ski-land

Zwitserland en zijn bergen 

In totaal bestaat 70% van Zwitserland uit bergen. En wat nog indrukwekkender is: 48 van de Zwitserse bergen breken de 4.000 m, vooral de Dufourspitze met zijn indrukwekkende 4.634 m . Andere bekende reuzen zijn de opvallende Matterhorn op 4.478 m , een van DE Zwitserse bezienswaardigheden, en de Jungfrau op 4.158 m . Dit is 100% een ski-land! Dit is geweldig voor een kleine groep skiërs. Maar het gros skiet op lager gelegen pistes. En daar is Zwitserland ook zeer geschikt voor. Met name de lengte van pistes zijn soms prachtig. Je kan de ene dag in buurt van je accommodatie blijven en de andere dag urenlang skiën en de meest adembenemende uitzichten hebben.

Zwitserse bergen
Zwitserse bergen

Top ski-gebieden

In de Zwitserse Alpen wachten meer dan 200 goed uitgeruste (gletsjer)skigebieden op wintersporters . Een daarvan overtreft niet alleen de seizoenstijden van de andere Zwitserse skigebieden verreweg, maar biedt ook een onvergelijkbaar uitzicht:. Hier op de Theodul-gletsjer tegenover de indrukwekkende Matterhorn is er niet alleen een extreem hoge sneeuwzekerheid. Met 21 kilometer aan pistes is het ook het grootste zomer skigebied van Europa . Zo kunnen ski junkies 365 dagen per jaar naar believen stoom afblazen op de witte pistes tegen de achtergrond van de imposante Matterhorn. Ook de vele lagere gebieden bieden top accommodaties en goede ski-pistes. Zoals het Saasdal, Berner Oberland, Davos, Val d’Anniviers en nog velen.

Zwitserland top voor Freestyle 

Die-hard snowboarders en freestylers hebben het Snowpark Laax waarschijnlijk al in gedachten als ze het woord “snowpark” horen, want dit park heeft terecht naam gemaakt in de freestyler scene in de Alpen en stond bovenaan de lijst van freestyle resorts voor meerdere jaren. Er zijn vier gebieden voor verschillende vaardigheidsniveaus, de langste halfpipe ter wereld, meer dan 90 hindernissen en een pro-kickerlijn van Olympische afmetingen. Natuurlijk zijn er meer gebieden waar je als Freestyler terecht kan!

Freestyle
Freestyle

Zwitserland top voor gezinnen!

Ook op het gebied van gezinsvriendelijkheid is Zwitserland indrukwekkend. Vele bekende ski-gebieden zijn zeer kind vriendelijk, omdat de pistes overzichtelijk zijn, zodat je de kinderen in de gaten kunt houden, als ze geen les hebben. Wat is nu leuker om samen met je gezin te skiën aan het eind van de dag en niet ieder voor zich. De pistes in Zwitserland lenen zich hiervoor.

De lessen worden spelenderwijs gebracht en binnen no-time leren de kinderen goed skiën. Met het doel om met de hele familie afdalingen te maken. De ski-scholen zijn zeer professioneel en er zijn gebieden waar het skiën voor de kinderen gratis is. Natuurlijk bieden veel gebieden ook andere leuke bezigheden voor de kinderen als ze niet op de pistes zijn. Vele plekken hebben overdekte speelplekken, zwembaden, gletsjer klimmen, wandelen, langlaufen…. Zwitserland is een land voor het hele gezin om wintersport te beleven. 

Traditionele Zwitserse keuken

Na een inspannende dag skiën, is er waarschijnlijk niets beter dan het u gemakkelijk maken in een van de traditionele en rustieke Zwitserse hutten en gekookt worden door de herbergiers met stevige traditionele Zwitserse gerechten. De vele kaasgerechten zoals de Zwitserse kaasfondue en de originele Zwitserse raclette zijn bijzonder typische gerechten die op een Zwitserse skivakantie niet mogen ontbreken . Een andere lekkernij is natuurlijk de Zwitserse chocolade . Over de calorieën hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken, die worden op de piste immers weer ijverig weggewerkt. Natuurlijk zijn er veel meer heerlijke gerechten in Zwitserland en staan ze bekend om de goede restaurants. Heerlijk genieten op vakantie en niet alle dagen zelf te moeten koken. Er zijn ook vakantiehuizen en appartementen te huur met de mogelijkheid tot half pension een all inclusive: dus het eten staat klaar als u ” thuis” komt en u hoeft de deur ook niet meer uit.

Zwitsers Chocolade
Zwitsers Chocolade

Vakantiewoningen en appartementen

Dagjeuitpagina biedt prachtige vakantiewoningen aan en mooie appartementen In Zwitserland. Ze zijn geschikt vanaf 2 personen tot grote groepen. Van alleen logies, half pension tot all inclusieve ! De meeste huizen hebben een heerlijke open haard, velen een sauna, afwasmachine, wifi, prachtig uitzicht … dus wil je iets goedkoper en je kookt zelf, dan is het natuurlijk nog genieten! En ook een dagje bij de vakantiewoning is heerlijk. Rustig aan, misschien wat lezen, wandelen of winkelen.

Van basic tot super de luxe, dus voor iedere portemonnee en daar staan we voor. Iedereen moet op zijn manier een top wintersport vakantie in Zwitserland hebben. 

Dus kijk op de website en kijk in of nabij welke dorp/stad je op wintersport wilt. Zoals hierboven belooft: Zwitserland is een wintersportland voor het gezin.

Zwitserse vakantiewoning