Plan je reis door de USA

ESTA voor Amerika: Overweeg je om een reis naar Amerika te maken, of heb je inmiddels al een leuke reis gepland? Om het land binnen te komen dien je in het bezit te zijn van een zogenaamd ESTA visum. Ondanks de Corona maatregelen is op dit moment nog steeds mogelijk om een ESTA visum aan te vragen. En als je daadwerkelijk Amerika wilt bezoeken, is het een verplicht visum om het land binnen te komen. Als je geen ESTA visum hebt, kom je eenvoudigweg het land niet binnen. Of je kunt bijvoorbeeld niet inchecken voor je vlucht.

Als je hier klikt, kun je direct je ESTA visum digitaal aanvragen.

ESTA voor Amerika:

Overigens is het niet een formulier wat je bij je moet dragen als je Amerika binnenkomt. Het is een elektronisch, of zoals je wilt een digitale toestemming om het land binnen te komen. Voor de Amerikanen is het een veiligheidscheck wie ze wel en wie ze niet het land binnen laten. Ook als je alleen maar wilt overstappen moet je beschikken over een ESTA visum. Alle volwassenen, dus ook volwassen kinderen, moeten een ESTA visum hebben.

Camperreis door Amerika

Camperreis door de USA:

Make your own American dream! Alhoewel The America Dream wel iets anders is, is een camperreis maken door Amerika voor velen inderdaad een grote droom. Zie je jezelf al rijden in zo’n aansprekende slide out camper? Heerlijk op eigen gelegenheid bijvoorbeeld de grote en bekende Nationale Parken bezoeken? Zoals Yosemite of Yellow Stone National Park. Overigens worden campers in Amerika simpelweg afgekort als RV.

Amerika is bijzonder goed ingericht op camper reizen. Er is namelijk een hele infrastructuur voor deze prachtige vorm van vakantie. De meeste campings hanteren het principe van “Full Hookup”. Dat betekend dat je je eigen voorziening op je campeerplek hebt van elektrisch, water, afvoer en soms tv. Je kunt vaak kiezen tussen een commerciele camping met alle faciliteiten of een staatscamping waar het vaak eenvoudiger en rustiger vertoeven is. Voor een plek op een camping in het hoofdseizoen, vanaf circa 15 juni, is het verstandig ruim van tevoren te reserveren.

Autoreis door Amerika

Autoreis door de USA:

Wil je om welke reden dan ook niet met een camper door Amerika reizen, met een personenauto kun je ook prima uit de voeten. Beeld jezelf eens in al rijdend in een gehuurde cabriolet over The Strip in Las Vegas, of langs de prachtige kustroute tussen San Fransisco en Los Angeles. Maak je eigen route en bezoek de plekken die jij leuk en interessant vindt.

ESTA voor Amerika

Waardevolle tip voor reizen naar Canada:

Naast de droom om een reis door Amerika te maken, zijn er ook velen die een dergelijke reis graag door Canada willen maken. Wellicht een waardevolle tip is om deze reis dan in Amerika te laten beginnen en eindigen. Dat kan je namelijk bijzonder veel geld schelen.

Het kan daarom lonend zijn om bijvoorbeeld op een regenachtige zondagmiddag te gaan shoppen op het internet. En vergelijk dan maar eens de vliegticket prijzen naar vliegvelden in Amerika met die van Canada. Doe dat ook eens met de prijzen voor de huur van campers. Dan zul je al gauw zien dat vliegtickets naar Amerika goedkoper zijn. Maar ook de huur van een camper.

Wil je dan bijvoorbeeld een reis door het westen van Canada gaan maken, is het vaak goedkoper om de reis in Seattle te starten. Vanuit Seattle ben je namelijk zo de grens met Canada over en kun je de route via Vancouver en Vancouver Island maken.

Wil je bijvoorbeeld door het oosten van Canada reizen met de grote steden Toronto, Montreal en Ottawa? Kijk dan maar eens of een begin van de reis vanuit New York of Boston niet veel goedkoper is. Sowieso is de brandstof in Amerika goedkoper. Net als de dagelijkse boodschappen.

De Grand Canyon

Bestellen van je ESTA voor Amerika:

Als je besluit om via Amerika naar Canada te gaan, ben je natuurlijk wel een ESTA visum voor Amerika nodig. Klik hier om je ESTA visum voor Amerika meteen digitaal aan te vragen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in Camper huren voor een camperreis.

Bekijk deze aanbieding

Het Laatste Tafeltje