Beleef de Middeleeuwen in Kloster Graefenthal
Het jaar is 1248
Over het graafschap Gelre heerst onze goede graaf Otto II. Op verzoek van zijn echtgenote Margaretha van Kleef heeft hij Klooster Graefenthal gesticht.
Wij nemen deel aan feestelijkheden zoals het Gelres hoofdkwartier die nog nooit gezien heeft. Er zijn vele gasten uitgenodigd: honorabele en strijdvaardige riddermonniken van de Orde der Tempeliers zijn uit verschillende commanderijen gekomen om zich te presenteren aan het met grote ogen toekijkende volk. Zoiets heeft het graafschap nog nooit gezien…
Niet alleen wordt er een markt gehouden met waren en spijzen uit alle windstreken, er wordt ook middeleeuws gedanst, de ridders tonen hun behendigheid met wapens en wedijveren in zowel vreedzame als krijgshaftige wedstrijden, met als hoogtepunt de grote veldslag.
Bezoek de markt en het legerkamp, geniet van de muziek en het amusement en onderga de middeleeuwen in de bloeiperiode van ridders en schildknapen op een van de mooiste historische plekken van de NederRijn.
Ook voor kinderen is er veel te beleven. Zij kunnen genieten van spannende riddergevechten of de grappige nar, maar ook zien hoe de mensen in de middeleeuwen leefden. Vies worden en met je handen eten is geen enkel probleem.
Ze kunnen oefenen met zwaardvechten, pijl-en-boog schieten, stokstoten, maar ook broodjes bakken, vilten, kleien en nog veel meer. Gaat u met ons mee terug in de tijd? Wij kijken uit naar uw bezoek! U bent van harte welkom!

Geschikt voor: Familie
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidHonden toegestaanWanneer

za 31 maart t/m ma 2 april 2018

Openingstijden

zaterdag 31 maart: 11:00 - 22:00
zondag 1 april 11:00 - 21:00
maandag 17 april 11:00 - 18:00

Prijzen

Entrée:
Volwassenen: EUR 7
Kinderen (0-4 jr): gratis
Kinderen (5-12jr): EUR 3
Studenten&senioren: EUR 5
Iedereen die middeleeuws gekleed komt krijgt EUR 2 korting!Familiekaart (2 volwassenen & 3 kinderen): EUR 20

Locatie

Klooster Graefenthal
Maasstrasse 48-50
47574 Goch-Asperden

Contact

+49 (0)2823 92 88 780


Booking.com
Het Laatste Tafeltje