Boek hier je korte vakantie naar deze prachtige UNESCO stad en levendige hoofdstad van één van de Baltische staten, Letland.

Maak gebruik van de prachtige aanbieding en bezoek de voormailge Hanzestad Riga, hoofdstad van Letland, gelegen aan beide oevers van de Westelijke Dvina, vlakbij de monding van de Golf van Riga.

De stad is gesticht in 1201 en het historische centrum is beschermd middels de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Je verblijft op een rustige plek in de stad, in het stijlvolle Hotel Bellevue Park, gelegen naast het Overwinningspark. Op loopafstand, circa 1,5 kilometer, van het historische centrum. Het hotel beschikt over een 24 uurs receptie en de kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Na de landing op het vliegveld is het makkelijk en eenvoudig om met het openbaar vervoer tot vlakbij het hotel te reizen. De laatste circa 450 meter kun je lopen.

Bezienswaardigheden:

Riga is absoluut een heerlijk stad om te bezoeken als Citytrip of Korte Vakantie. Verdwaal in de gezellige kronkelende straatjes, bewonder de art-nouveau architectuur, oude gilde hallen en middeleeuwse kerken naast de hypermoderne gebouwen.

Bezoek het Stadhuisplein. De oude binnenstad van Riga bevindt zich namelijk rondom het Stadhuisplein. Hier kun je onder andere “Het Huis van Zwarte Koppen” bekijken.

De Dom van Riga is zeker ook een bezoek waard. Deze Dom was in de middeleeuwen de grootste van de Baltische Staten en ruime omgeving. Een leuke wetenswaardigheid is dat de eerste steen van deze Dom al in 1211 werd gelegd.

Een andere bezienswaardigheid is het Vrijheids monument van Riga. Met dit Vrijheids Monument worden de soldaten herdacht die in de Letse onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen.

Een bezoek aan het Bezettingsmuseum is erg indrukwekkend. In dit museum wat aan de Raina Bulvāris staat wordt de geschiedenis verteld van de bezetting en onderdrukking door de voormailige USSR en het Duitsland tijdens de 2e Wereldoorlog.

 

Klik hier om je korte vakantie inclusief vlucht naar Riga te boeken.

Hop-on-Hop-off bus:

De makkelijkste en snelste manier om alle high lights van Riga te bekijken en te bewonderen is met de Hop-on-Hop-off bus. De tickets voor de Hop-on-Hop-off bus zijn 48 uur geldig. Gezien de vaak behoorlijke wachtrijen voor de ticket office verdient het aanbeveling om je tickets al van tevoren online te boeken.

Klik hier om je tickets voor de Hop-on-Hop-off bus te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

di 4 t/m zo 30 september 2018


Booking.com
Het Laatste Tafeltje