Lekker genieten van de geneugten van La Douce France. Wijntje, stokbroodje, Franse cuisine, zon en een nostalgische havenstad. Verblijf in hartje centrum Marseille en overnacht in hotel Alizé Vieux Port inclusief ontbijt buffet.

Marseille is de op een na grootste stad van Frankrijk. De havenstad aan de Middellandse Zee. Wist je dat de Marseille al in de zesde eeuw voor Christus is onstaan en gesticht is  door Griekse zeelieden?

Je kunt op diverse manieren naar Marseillen reizen. Een van de mogelijkheden is de snelle trein oftewel de TGV vanuit Parijs naar Marseille. Deze verbinding is inmiddels zo populair dat vele Fransen die in Parijs of omgeving wonen hem ook hebben ontdekt en een tweede appartement hebben gekocht in Marseille.

Marseille kent vele bezienswaardigheden.

Een van de belangsrijkste bezienswaardigheden is Chateau d’If. Een voormalig fort uit de 16e eeuw, wat gebouwd is op het kleinste eiland van de Frioul archipel, gelegen voor de kust van Marseille om de stad te verdedigen. Nadat het niet meer nodig was als verdedigingswerk, heeft men het fort een andere bestemming gegeven, namelijk als gevangenis. Vanuit Marseille gaan boottrips naar het voormalige fort en gevangenis.

Klik hier om alvast je tickets voor Chateau d’If te boeken.

Een andere bezienswaardigeheid in Marseille is onder andere de Notre Dame de la Garde, een basiliek met een zestig meter hoge klokkentoren. De basiliek is de meest bezochte  toeristische bezienswaardigheid van Marseille.

Bezoek ook Vieux-Port, de haven van Marseille. In de directe omgeving van deze haven zijn meerdere bezienswaardigheden.

Mis de vangst van de dag niet op Quai des Belges. Op deze havenkade wordt iedere ochtend de vangst van de afgelopen nacht aangeboden.

Twee museums vind je in het Langchamp Palace. Het paleis heeft een prachtige fontein en een park.

Maar ook de wijken Quartier de l’Estaque en Cours Julien zijn en bezoek beslist waard. Bestel een kop koffie op een terras of een Chichi freggi en laat Marseille op je inwerken.

De makkelijkste en de snelste manier om Marseille te verkennen is met de Hop-on-Hop off bus. Deze bus brengt je langs alle bezienswaardigheden. En een audiogids in 6 talen is aanwezig in de bus. De ticket voor de bus is 1 of 2 dagen geldig en de bus stopt bij 14 haltes. Bij elke halte ben je vrij om uit de bus te stappen of weer in te stappen.

Klik hier als je alvast een  ticket voor de Hop-on-Hop off bus wilt boeken.

Klik hier om deze aanbieding te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidWanneer

di 3 juli t/m wo 31 oktober 2018

Prijzen

Van €128,= voor v.a. €59,=


Booking.com
Het Laatste Tafeltje