Vanuit een prachtig hotel in hartje centrum de historische stad Napels verkennen.

Heb je Rome, Milaan en Venetie al gezien of heb je niets met plekken waar “iedereen” naartoe gaat? Breng dan eens een bezoek aan de havenstad Napels, De stad die aan de ene kant grenst aan de voet van de Vesuvius en aan de andere kant aan de Golf van Napels. Napels de derde stad van Italie met een kleine vijf miljoen inwoners heeft een zeer rijke geschiedenis, kunst en cultuur. De stad is zo uniek dat het op de UNESCO werelderfgoed lijst staat vermeld. Het is een van de meest historische steden ter wereld en is al rond de achtste eeuw voor Christus gesticht. Naast dat alles heeft het ook een eigen dialect wat zo afwijkt van het reguliere Italiaans dat het een taal zou kunnen zijn.

Het hotel:

Het Hotel Europeo Flowers Sea is een kleurrijk en vrolijk hotels met ook dusdanig ingerichte kamers. Het ligt midden het historische centrum en vanuit het hotel liggen veel bezienswaardigheden op loopafstand. Het personeel is zeker genegen om je voort te helpen met leuke en interessante tips en andere bruikbare informatie.

De beste manier om Napels te bezichtigen is met de Hop-on-Hop off bus. Deze Hop-on-Hop-off bus brengt je in een tour van ongeveer 60 tot 90 minuten langs de vele bezienswaardigheden. Bij alle stops kun je in of uit de bus stappen.  Een audiotour in 8 talen verteld je van alles over deze iconische havenstad. En je ticket is 24 uur geldig.

Klik hier om je ticket voor de Hop-on-Hop off bus te boeken.

Buiten Napels zijn ook diverse bezienswaardigheden. Aan te bevelen zijn bijvoorbeeld de ruines van de stad Pompei, wat in 79 na Christus werd bedolven onder een laag as van de Vesuvius. En natuurlijk de nog altijd aktieve vulkaan Vesuvius zelf. Vanuit Napels gaan er bustochten naar de Pompei toe.

Klik hier om je ticket (skip the line) voor Pompei te boeken.

Klik hier om je ticket voor het Vesuvius park met begeleid bezoek te boeken.

Zoals iedere Italiaanse stad heeft ook Napels haar eigen kathedraal, de Duomo van Napels. Ook het prachtige Castel Nuovo, een prachtig kasteel waarmee men al in de 13e eeuw begon te bouwen is een bezoek zeker waard. Een beroemd theater is er ook binnen de muren van Napels. Het operatheater San Carlo, wat midden 18e eeuw zijn deuren opende. Napels bezit ook een aantal prachtige paleizen.

Naast alle historische bezienswaardigheden heeft Napels ook nog eens haar eigen keuken. De Napolitaanse keuken staat alom bekend om haar heerlijke gerechten.

Wist je overigens dat de pizza in Napels geboren is?

Klik hier om je stedentrip te boeken.

Geschikt voor: VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidWanneer

do 3 mei t/m za 23 maart 2019

Prijzen

V.a. €109,=

Locatie

Hotel Europeo Flowers Sea
Via Mezzocannone 109/c
80134 Napels, Italie


Booking.com
Het Laatste Tafeltje