Er gaat niets boven Groningen!

Citytrip Groningen, de stad van het peerd van ome Loeks, authentieke bezienswaardigheden en moderne bouw. Studentenstad met een veelzijdig uitgaansleven. In de stad zelf is veel te zien en te doen, maar ook de ruime omgeving van de stad Groningen leent zich bij uitstek om te wandelen te fietsen of outdoor te ondernemen. In de stad zelf is daar bijvoorbeeld het Groninger Museum, gebouwd in moderne architectuur. Je moet er van houden.

En ligt recht tegenover het in oude stijl gerenoveerde (hoofd) stationsgebouw van Groningen. Met buiten op het stationsplein het bekende beeld van “het peerd van ome Loeks”.

Ook het scheepvaart museum is een aanrader, evenals het natuurmuseum. Net als Amsterdam en Utrecht ligt het centrum van Groningen ook in een grachtengordel. Een rondvaart door deze grachten is een prachtige ervaring om de stad eens van een andere zijde te bekijken.

En natuurlijk nabij de Grote Markt, bekend van monopoly is daar “d’Olde Grieze” oftewel de Martinitoren, met vlakbij de Martinikerk. Naast de Grote Markt ligt de Vismarkt. Langs/aan beide markten zijn winkels van diverse pluimage in overvloed. Leuke kleine gezellige straatjes met allerlei (meest kleine) winkeltjes lopen vanaf de Grote- en Vismarkt naar alle kanten weg. Tijd te kort om al die veelzijdigheid te bekijken. Ga ook eens op zoek naar prachtige rustieke hofjes, waar je je totaal niet in een stad waant.

City name on an old ship in Groningen, The Netherlands

Zoals gezegd is er buiten de stad zelf ook veel te doen en te ondernemen. Onder andere de zeehondenopvang in Pieterburen. Maar ook Abrahams mosterd makerij in Eenrum is een bezoek waard. De hortus in Haren, een dorp vlak onder de rook van Groningen is een prachtig ontworpen tuin met veel Chinese invloeden. Ook voor wat betreft de watersport liefhebbers biedt de provincie Groningen veel. Zo zijn er diverse meren waar je heerlijk kunt zeilen, surfen of zelfs waterskiën. De provincie heeft de laatste jaren erg veel geld gestoken in de toegankelijkheid van de diverse kanalen, meren in combinatie met beweegbare bruggen.

Dit arrangement biedt je de mogelijkheid om te overnachten in het Martini hotel.

Bij dit arrangement is inbegrepen:

  • 1x overnachten
  • 1x ontbijt
  • late check-out tot 17.00 uur op zondag (o.b.v. beschikbaarheid)
  • entree Holland Casino Groningen
  • stadsplattegrond
  • gratis WiFi

Mocht je deze aanbieding willen boeken, klik dan op onderstaande banner:

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk

Prijs

V.a. €42,50 p.p.p.a.


Booking.com