Het continent Afrika in het klein!

Je kunt Afrika al ervaren in Nederland. Kom naar Berg en Dal bij Nijmegen en bekijk hoe Afrikaanse dorpen gebouwd zijn en hoe de mensen daar leven. Boek je entree tickets bij dagjeuitpagina.nl voor slechts €15,=.

Afrika Museum:

Het Afrika Museum ligt in de bossen en heuvels van Berg en Dal. Het beschikt over een binnen- en buitenmuseum. In het buitenmuseum van het Afrika Museum kun je onder andere de architectuur bekijken van Afrikaanse dorpen en traditionele hutten. Lemen hutten zonder deuren. Stap eens zo’n nagebouwd dorp binnen en ervaar zelf eens hoe het is om op deze wijze te wonen. Er zijn diverse woonvormen. Je stapt zo van het ene Afrikaanse land over naar het volgende Afrikaanse land. Ghana, Kameroen, Mali, diverse landen en hun verschillende woonvormen en –erven liggen binnen je bereik op slechts een paar passen afstand. Het Afrika museum is als het ware een weergave van Afrika in het klein.

Klik hier om je entree tickets voor het Afrika Museum te bestellen.

Educatief:

De verschillende permanente tentoonstellingen nemen je mee naar verschillende landen en stammen. Ze laten je de verschillen zien in de architectuur, wijze van bouwen en leven van de bewoners en de stammen waartoe de bewoners behoren.

Wat te doen voor kinderen:

Kinderen kunnen heerlijk al spelend hun kennis verrijken over Afrika. Speciaal voor de kinderen is er een prachtig speelbos met mythische Afrikaanse dieren. Je mag op deze beelden klimmen en er lekker ongedwongen mee spelen. Als de weergoden je goed gezind zijn, kun je heerlijk picknicken in het buitenmuseum.

Vakanties:

In de schoolvakanties worden er extra aktiviteiten georganiseerd. Tijdens de voorjaarsvakantie 2019 is het thema “Sieraden wereldwijd”. Er is een tijdelijke expositie over sieraden, de makers ervan en de dragers van de sieraden. Deze expositie omvat wel 695 sieraden van over de hele wereld. Maar je mag zelf ook proberen om een Afrikaans sieraad te maken. Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend.

Audiotour:

De audiogids geeft uitleg over de exposities en is inclusief je entree ticket. De audiotour is in de talen Nederlands, Engels en Duits te verkrijgen.

Klik hier om je entree tickets voor het Afrika Museum te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

za 8 juni t/m do 8 augustus 2019

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag 10.00 - 17.00 uur
tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend

Prijzen

€15,= (Fast Track)

Locatie

Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Nijmegen
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje