Heerlijk wandelen in de Bourgogne, proef de beste wijnen, wild spotten in natuurpark de Morvan en een stukje van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella lopen. Dit alles vanaf een rustige camping met zwembad en wifi in het hart van de Bourgogne.

Dag 1
Vandaag kom je aan op een rustige camping, aan de rand van het Parc Régional du Morvan en de wijnstreek Côte d’Or. De camping ligt aan het water en heeft een zwembad zodat je lekker een duik kan nemen op een warme dag.
Vandaag lekker acclimatiseren en tot rust komen met een kleine wandeling.

Dag 2
Vandaag gaat de wandeling door de het nationaal park Morvan, welke zwarte berg betekend in het Keltisch. De Morvan is een heuvelachtig wandelgebied en voor 45% bebost. Het bos bestaat uit vele eiken, beuken en coniferen. Het gebied heeft vele mooie uitzichten en zeer veel diersoorten. Het gebied is dun bevolkt.

Dag 3
De Côte d’Or is de grond met de belangrijkste Bourgondische wijngaarden. Vandaag wordt het heerlijk struinen langs de wijngaarden en zal er een bezoek gebracht worden aan een wijnhuis. Ook bezoek je vandaag Hotel-Dieu in Beaune; een uniek overblijfsel uit de middeleeuwen waarbij vooral de geometrische veelkleurige Bourgondische dakpannen de aandacht trekken.

Dag 4
Deze dag is vrij in te plannen. Je kan een bezoek brengen aan de stad Dijon. Of wat dacht je van een stuk te kajakken? Uiteraard is het ook heerlijk om even een dagje met een fantastisch Bourgondisch wijntje een boek te lezen voor de tent.

Dag 5
Vandaag gaat de route weer het park Morvan in met prachtige uitzichten en een uitdagende wandeling door de Gorges de la Canche. De rivier Glenne stroomt door een smal uitgesleten dal met veel grote rotsblokken. Zeker een aanrader!

Dag 6
Vandaag gaan we naar het schilderachtige dorp Vézelay, alwaar we een stuk gaan lopen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Vézelay is één van de officiële startpunten van de lange tocht.

Dag 7
Deze ochtend zit de vakantie erop en begint de reis naar huis.

Zwaarte: makkelijk/gemiddeld
Minimaal aantal deelnemers: twee
De hike is excl. vervoer van Nederland naar Frankrijk en terug, we all about hiking.

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidHonden toegestaanWanneer

di 4 t/m ma 10 september 2018

Locatie

Bourgogne, Frankrijk


Booking.com
Het Laatste Tafeltje