38% Korting

Boek hier nu je tickets voor een leerzame dag in het Museum Batavialand. Duik in de geschiedenis van voormalige Hollandse wereldreizigers. Deze tickets kosten nu geen €16,= maar kun je hier online kopen voor maar €9,95.

Ship ahoy! en Land in zicht! zomaar een aantal kreten uit de Gouden Eeuw. Ervaar zelfs ook eens hoe het er eeuwen aan toe ging aan boord van de schepen van Hollandse ontdekkingsreizigers die de wereldzeëen bevoeren op zoek naar nieuwe waterwegen, werelddelen en handel.

Klik hier om je tickets voor het Museum Batavialand te boeken.

Vandaag eens geen pretpark, zwemparadijs of dierentuin? En ben je nog op zoek naar een leuk en interessant dagje uit voor de hele familie? Breng dan eens een super leerzaam bezoek een Museum Batavialand. Het museum herbergt een echte replica van een oud VOC schip, de Batavia, die één op één nagebouwd is en als twee druppels gelijkend is op de echte Batavia zoals die vroeger voor de VOC heeft gevaren.

Beleef spannende piraten avonturen in Museum Batavialand.

Het museum is geschikt voor jong en oud. Samen kun je lekker interaktief bezig zijn. Wist je trouwens dat het schip op 29 oktober 1628 vertrok voor zijn eerste reis. Het doel van deze reis was Batavia. De reis ging eerst naar Kaap de Goede Hoop waar het schip bijna een half jaar later veilig aanmeerde. Kort daarna vertrok het schip richting Australië. Daar ging het schip ten onder aan de westkust van Australië. Het schip zat vol met kostbaarheden waaronder goud en zilveren munten.

Museum Batavialand een interaktief doeners museum.

De Batavia is ook bekend van de muiterij die er ontstond nadat het schip strandde voor de kust van Australië op Morning Reef. Een deel van de bemanning ging al zeilend met een sloep hulp halen in Batavia. Een ander deel bleef achter. Nadat de hulp halende groep terugkwam bleek er dus muiterij te zijn uitgebroken in de achtergebleven groep bemanningsleden.

Sterkte verhalen aan de kaartentafel?

Een bezoek aan Museum Batavialand is ook goed te combineren met een bezoek aan het outlet centrum in Bataviastad.

Een andere mogelijkheid is om je bezoek aan Museum Bataviastad te combineren met een bezoek aan Aviodrome, ook in Lelystad. Hier worden tientallen verschillende vliegtuigen tentoon gesteld.

Klik hier om je tickets voor Aviodrome (€14,95) te boeken.

Leer van alles over ontdekkingsreizigers.

Klik hier om je tickets voor het Museum Batavialand te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

vr 16 augustus t/m di 31 december 2019

Openingstijden

maandag tot en met zaterdag 10.00 - 17.00 uur
zondag 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

Van €16,= voor €9,95
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Locatie

Museum Batavialand
Oostvaardersdijk 01-09
8242 PA Lelystad
Meer informatie / boeken
Het Laatste Tafeltje


Booking.com