6,00 Korting!


Ga eens terug in de tijd en bezoek het nostaligische Veenmuseum in Barger Compascuum, nabij Emmen. Een plek waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Goedkope entree tickets bestel je via Dagjeuitpagina.nl met wel 35% korting. Een toegangskaartje bestel je al via deze website voor slechts 11,00 in plaats van 17,00 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 6,00 per entree ticket. Een ander voordeel is dat je ook niet hoeft te wachten voor de kassa’s.

Klik hier om je entree tickets voor het Veenmuseum nabij Emmen te bestellen.

Het Veenmuseum:

In het veenmuseum keer je terug in de tijd van de kolonisatie van de Veenkoloniën. In het park kun je lopend, varend of met de trein zien hoe men in die tijd leefde, werkte en woonde. De ambtachtelijke smid, bakker, kruidenier, klompenmaker en turfsteker laten zien hoe men vroeger hun ambacht uitoefende. Stap aan boord van het treintje, laat je door de dorpjes en het gebied rijden en zie hoe de oude veenkolonie weer tot leven komt. Overigens is het Veenmuseum de enige plaats in Nederland waar nog daadwerkelijk turf wordt gestoken. Tot in de jaren 60 maakte men nog echt gebruik van deze “veenput”.

Authentieke klederdracht in het Veenmuseum.

Wat te doen voor kinderen in het Veenmuseum:

Ook voor kinderen is een dagje uit naar het Veenpark een waar feest. Op het oude schoolplein ligt bijvoorbeeld speelgoed uit de tijd van toen. Nu eens geen Ipad of smartphone maar heerlijk tollen, touwtje springen, stelten lopen of andere “ouderwetse” spelletjes. Enne……. niet verder vertellen hoor, maar de kruidenier verkoopt de allerlekkerste ouderwets snoepgoed van de hele regio!

Het VeenmuseuZo was het vroeger.

Dagje Veenmuseum:

Een dagje Veenpark is leuk en leerzaam voor iedereen! Met de treintjes en het turfschip bezoek je twee dorpen van toen en ga je over echt hoogveen naar een oude turfafgraving. Een dagje Veenpark is meer dan een dagje uit, het is leuk en leerzaam voor iedereen! 

Oude ambachten in het Veenmuseum.

Deze aanbieding is inclusief:

  • entree tickets voor het Veenpark
  • alle trein- en bootreizen in het Veenpark
  • een plattegrond van het Veenpark
  • parkeren is geheel gratis
Authentieke voertuigen in het Veenmuseum.

Evenementen en groepen in het Veenmuseum:

Ook als de weergoden je wat minder gezind zijn is er wat te doen in het Veenpark. Onder andere is de expositie “Veenomenale Hondsrug” te zien. En het park leent zich uitermate goed voor schoolreisjes, kinderfeestjes en trouwerijen.

Klik hier om je entree tickets voor het Veenmuseum nabij Emmen te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers keken ook naar, of waren geïnteresseerd in andere musea en exposities.

Rondje Drenthe:

Een bezoek aan het Veenmuseum ook wel Veenpark genoemd, leent zich bij uitstek voor een langer verblijf in Drenthe. Daardoor kun je nog meer genieten van deze prachtige provincie en meer bezienswaardigheden bekijken. Dat wordt ook wel eens een Rondje Drenthe genoemd. De Hunbed Highway, die dwars door Drenthe loopt, ook wel N34 genoemd, brengt je in no time van de ene kant van de provincie naar de andere. Een tip van deze website is: Boek een arrangement in de Bonte Wever in Assen. Dan zit je redelijk centraal in de provincie, maar je kunt ook nog eens een leuk Top arrangement boeken, zoals een culinair arrangement, zwemarrangement enz.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

zo 9 april t/m zo 29 oktober 2023

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

Prijs

Van 17,00 voor slechts 11,00
Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis

Locatie

Veenmuseum
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Meer informatie / boeken


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com