In de sprookjesachtige bossen van Frederiksoord ligt Welstaat. Hier leefde eens een gemeenschap vredelievend samen onder leiding van de wonderschone Hannah. Hannah was een leider die ervoor zorgde dat iedereen in Welstaat kon worden wie hij of zij wilde zijn. Sinds haar overlijden is Welstaat veranderd. De rijkdom neemt af en de ooit zo hechte gemeenschap dreigt in drie groepen uit elkaar te vallen. Om ervoor te zorgen dat de gemoederen niet nog hoger oplopen, besluiten de bewoners Welstaat te koop te zetten. Met als doel: het vinden van een nieuwe leider (u?). Lukt het de bewoners om met de komst van deze nieuwe leider Welstaat weer tot bloei te brengen?

Welstaat is een zoektocht naar de ultieme vorm van samenleven in een tijd waarin de maatschappij steeds meer om het individu draait. Een muzikale theaterroute over durven dromen tot je doet. De hoofdrol wordt vertolkt door Bas Keijzer (o.a. bekend van Flikken Rotterdam, musical Ciske de Rat en de films Alles is Liefde en Black Out). De inwoners van Frederiksoord en omgeving vervullen belangrijke rollen zowel voor- als achter de schermen.

Bezoekers worden in groepen verdeeld, die een route wandelen vol theatrale verrassingen.

De muziektheatervoorstelling is geïnspireerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen van de Maatschappij van Weldadigheid. Johannes van den Bosch stichtte in 1818 de eerste Vrije Kolonie in Frederiksoord, waarna Willemsoord en Wilhelminaoord volgden. In deze drie oorden kregen arme gezinnen de kans om een nieuw bestaan op te bouwen. Van den Bosch vatte zijn gedachtengoed samen in drie geboden: denk wel, durf wel & doe wel. Welstaat is met IntoNature vanuit Drenthe onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

wo 19 t/m zo 30 september 2018

Openingstijden

De voorstelling speelt van woensdag t/m zaterdag om 19:30 uur en op zondag om 14:30 uur.

Duur voorstelling: 2,5 uur, zonder pauze

Prijzen

Reguliere prijs: €35
Woensdag/donderdag prijs 2e week (26+27 sep): €30
Try-out: €25
CJP korting: €5


Booking.com
Het Laatste Tafeltje