Nederland zit in een intelligente lockdown. Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven en 1,5 meter afstand houden. De meivakantie komt eraan en ook de zomervakantie is niet ver weg meer. En na al die weken met het hele gezin in huis wil je er vast even tussenuit. Maar waar kun je op dit moment naartoe? Wij bieden hét overzicht van alle corona proof uitjes en vakanties.

Als de regels versoepelt worden is de kans groot dat je eerst alleen in eigen land leuke dingen kunt doen of een vakantiehuis boeken. Hou deze pagina in de gaten voor updates over pretparken, dierentuinen en andere uitjes die open mogen. Alle vermeldingen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

Corona proof uitjes

Momenteel zijn er inmiddels diverse musea, pretparken en dierentuinen die open mogen zijn. In verband met de Corona maatregelen gelden wel andere toegangs procedures, tijdsloten etc. Hou de desbetreffende websites in de gaten voor de laatste updates. Je kunt in ieder gaval al wel terecht in onderstaande attractie- en pretparken:

Ook in het buitenland zijn er inmiddels attractieparken en dierentuinen die hun poorten voor bezoekers geopend hebben. Hieronder vind je een aantal van hen:

Duitsland:

België

Dierentuinen:

Een aantal dierentuinen kan en mag weer haar deuren openen voor bezoekers. De openingstijden en de regels omtrent een bezoek kunnen per dierentuin verschillen. Check de desbetreffende website voor de laatste updates. De dierentuinen die binnenkort hun deuren gaan openen zijn:

Musea:

Ook de diverse musea gaan langzamerhand weer open voor het publiek. Hieronder vind je de musea waar we van weten dat ze binnenkort weer te bezichtigen zijn:

Corona proof vakantie

Het vakantiegevoel krijg je ook tijdens een vakantie of weekendje weg in Nederland. In meerdere hotels en vakantiehuizen kun je nog gewoon verblijven. Sommige bieden een contactloos verblijf aan. Hier ligt je sleutel dan al voor je klaar.

Corona proof vakantie parken:

Al heel wat vakantieparken hebben maatregelen getroffen voor de Corona crisis. Corona proof kun je bijvoorbeeld boeken:

Corona proof Hotels:

Ook vele hotels hebben inmiddels hun maatregelen genomen om Corona Proof te zijn. kijk hieronder maar eens:

Zomervakantie

Veel reisorganisaties bieden versoepelde voorwaarden voor eventueel geannuleerde vakanties. De coronavoucher geeft je een goede garantie hiervoor. Ook hoef je vaak pas kort van te voren je vakantie te betalen.

TUI

TUI heeft alle pakketreizen tot en met 28 mei geannuleerd. Als je nu een vakantie boekt voor een andere periode dan mag je deze tot 7 dagen voor vertrek gratis omruilen. Meer info: https://www.tui.nl/coronavirus-faq/

Corendon

Corendon heeft alle reizen tot en met 31 mei geannuleerd. Bekijk meer info. Je kunt gratis omboeken tot 3 weken voor vertrek.

De Jong Intra

De Jong Intra heeft alle reizen tot en met 28 mei geannuleerd. Bekijk meer info.

Weekendje weg of Korte vakantie

Kom tot rust tijdens een weekendje weg. Ga bijvoorbeeld even lekker uitwaaien aan zee of boek een natuurhuisje in de bossen.

Vliegen van Schiphol:

Zo langzamerhand kun ke inmiddels ook weer wat vluchten vanaf ons nationale vliegveld Schiphol boeken. Het is aan te raden om ver voor vertrek al op Schiphol te arriveren in verband met de diverse veiligheid- en gezondheids checks. Sommige vliegmaatschappijen vragen van hun passagiers om vanaf zo’n 4 uur van tevoren al op het vliegveld aanwezig te zijn. Check de website van je eigen vliegmaatschappij welke regels zij stellen, onder andere voor wat betreft Corona maatregelen. Wellicht een goed en goekope tip is om je alvast van tevoren je parkeerplaats voor je privé auto te regelen. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu gebruik maken van een leuke aanbieding. Parkeren op een grote parkeerplaats in Uithoorn met wel 700 plekken 1 – 31 dagen voor vanaf 19,00.

Klik ook hier om je voucher voor de parkeerservice Schiphol met Shuttlebus te bestellen.

Corona Proof Shoppen:

Nagenoeg alle winkels hebben, vanzelfsprekend, een deurbeleid wat past binnen de Corona maatregelen zoals door de overheid is afgesproken. Maar dat zorgt er regelmatig voor dat er behoorlijke wachtrijen voor de ingang staan. Komt er iemand naar buiten, dan mag er ook weer iemand naar binnen. Heb jij geen zin om te moeten wachten om een winkel naar binnen te gaan. Kijk hieronder maar eens. Dan kun je corona maatregelen vrij, winkelen vanuit je luie stoel:

Coronabescherming:

De verwachting is dat als sommige landen hun grenzen openen er regelgeving wordt opgesteld voor persoonlijke bescherming middelen zoals mondkapjes. Ook vanuit het openbaar vervoer in ons land worden mondkapjes verplicht gesteld. Lees hier meer over de voor- en nadelen van het gebruik van mondkapjes.

Klik ook hier om een set van 10 wegwerp mondkapjes a 11,99 te bestellen.

Klik ook hier om een set van 50 wegwerp mondkapjes in wit roze of blauw a 32,98 te bestellen.

Zonwering:

Nu de zon weer steeds meer gaat schijnen, moeten we ook steeds voorzichtiger zijn met de UV straling. Vooral als het om kinderen gaat. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu erg voordelig moderne en vooral praktische zonwering bestellen in diverse vrolijke kleuren. Kijk maar eens bij deze prachtige zonneschermen.


Het Laatste Tafeltje