Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.


3-daags Halfpension Appelscha arrangement

  • – 2x overnachten
  • – 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • – 2x 4-gangendiner
  • – gratis wandel- en fietsroutes
  • – gratis bezoek plaatselijke midgetgolfbaan
  • – gratis parkeren
  • – gratis WiFi

Highlights Hotel Appelscha

Het 3-sterrenhotel Hotel Appelscha staat in het Friese Appelscha, aan het begin van recreatieboulevard Boerestreek. Fiets of wandel door de nabijgelegen natuurpracht van Drenthe én Friesland, met uitgestrekte bossen, heide en stuifzanden. Ontdek het Nationaal Park Drents-Friese Wold en noordelijk Nederland in het algemeen. Aan het eind van de dag kunt u heerlijk bijkomen op het buitenterras of in de lounge van het hotel.

Faciliteiten

Hotel Appelscha beschikt over diverse faciliteiten. In de warmere perioden is het vooral genieten van het zonnetje op het landelijk gelegen terras van het hotel. Maar ook in de lounge of in de serre van het restaurant kunt u gezellig zitten. Geniet hier van uitstekende 4-gangendiners. Direct bij het hotel kunt u uw auto gratis parkeren. Huisdieren zijn er helaas niet toegestaan. De prachtige natuur rondom doet u naar een fiets grijpen. Een fietsenzaak, die verschillende exemplaren verhuurt, vindt u direct naast de accommodatie. Overige ‘fietsfaciliteiten’ zijn een beveiligde stalling en gratis fietsroutes.

Kamers

De 34 rookvrije kamers van Hotel Appelscha zijn standaard voorzien van telefoon, televisie, radio, een draadloze internetverbinding, een kluisje en een badkamer met douche en toilet. Ondanks de rolstoelvriendelijkheid van het hotel, beschikt de accommodatie niet over kamers voor mindervaliden. Wel zijn er kamers op de begane grond gesitueerd.

Omgeving

Hotel Appelscha ligt aan de toegangspoort van het Nationale Park Drents-Friese Wold, dat bestaat uit bos, heide en stuifzanden. Ieder jaar vindt eind mei de jaarlijkse internationale Drents Friese Woud wandelvierdaagse plaats. Voor fietsers ligt er een uitgebreid geasfalteerd fietsnetwerk klaar en voor mountainbikers zijn er aparte routes voorhanden. Hoewel Appelscha maar een klein dorpje is, valt er verrassend veel te beleven. Elk jaargetijde heeft er zijn charme. In Appelscha zelf is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer gevestigd. Ook is er een heksenhoeve in Appelscha, waar u de kneepjes van het oude ” heksenvak” kunt leren.

In enkele naburige dorpjes zijn leuke musea te bezichtigen, zoals het Museum van Valse Kunsten in Vledder of het gevangenismuseum in Veenhuizen. Het dorp Fochteloo staat bekend om de bijzondere kraanvogels die daar nestelen in een uniek hoogveengebied. Voor vaartoeristen is er de turfroute, een netwerk van vaarwegen dat vanaf de 16e eeuw werd aangelegd om de turf te kunnen afvoeren, maar in de jaren zeventig geschikt werd gemaakt voor de pleziervaart. Ook op culinair gebied is er van alles te beleven in de Friese Wouden. De streek is bekend om de turfgerookte droge worst, er is een bessenboerderij in de directe omgeving te vinden en in buurdorp Frederiksoord wordt er om de week op zaterdag een streekmarkt met lekkere regionale producten gehouden. Heerenveen, Assen, Drachten Groningen en Emmen zijn stuk voor stuk snel te bereiken en zeker een bezoekje waard.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkPrijs

V.a. €80,= p.p.p.a.


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com