Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.


Exloo

Exloo is gelegen op de Hondsrug, een prachtig natuurgebied dat veel moois in petto heeft voor natuurliefhebbers. Zo vindt u er uitstekende wandelpaden door de heidevelden en bossen. En ook per fiets kunt u in de omgeving van Emmen de mooiste tochten maken. In Exloo vindt u het attractie- en dierenpark ‘Kabouterland’, waar de kinderen zich kunnen uitleven. Dit park is het gehele jaar geopend en biedt volop speelplezier, zowel binnen als buiten. Zo is er een konijnenhol waar u kunt zien hoe kabouters leven, een spannende trollengrot, een oud kasteel en een dierentuin.

Hunebedden in Borger

In Drenthe ligt de hunebedroute (52 van de 54 hunebedden in Nederland bevinden zich in deze provincie), waarbij de best bewaard gebleven hunebedden aangedaan worden, in combinatie met de leukste dorpjes. Een tocht naar het verleden, want deze mysterieuze bouwschepsels zijn zo’n 5000 jaar oud en natuurlijk met allerlei sagen en legenden omgeven. Zo hebben vooral de Middeleeuwen voor veel bijgeloof gezorgd, waaronder natuurlijk de ongrijpbare Witte Wieven. Naast het grootste hunebed van Nederland in Borger staat het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum. Trek de wandelschoenen aan, want voor de meeste van deze prehistorische bouwwerken moet u even een heerlijke wandeling maken door het bos.

Dierenpark Emmen

Het mooiste dierenpark van Europa is gevestigd in Emmen. Het Dierenpark Emmen biedt u een reis rond de wereld. Als een ware wereldreiziger zult u de vele diersoorten uit alle windstreken tegenkomen. De dieren leven in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving, zonder hekken of tralies. Zo komt de natuur zeldzaam dichtbij u! Voor kinderen zal een bezoekje aan het park een waar feest zijn, het park is namelijk helemaal ingesteld op kinderen.

Boomkroonpad

Vanuit deze natuurattractie (ontwikkelt door Staatsbosbeheer) kunt u het bos op hoog niveau bekijken! Het Boomkroonpad is een pad dat in een tunnel bij de wortels van de bomen begint en langzaam stijgt tot aan 22,5 meter hoogte, zodat een boom in zijn totaliteit bekeken kan worden. Vanaf de uitkijktoren ziet u de boomtoppen in de prachtigste kleuren. Zo is in de lente en zomer het bos helemaal groen, in de herfst alles heel kleurrijk en in de winter zijn de meeste bomen kaal. Het Boomkroonpad ligt in de uitgestrekte boswachterij Gieten-Borger. Bij de uitgang van het Boomkroonpad starten diverse wandelroutes van diverse lengtes (van 3 tot 16,5 km). Elke route heeft zijn eigen thema en is makkelijk te volgen dankzij gekleurde paaltjes die langs het pad geplaatst zijn. De beschrijving van de route en meer informatie over dingen die u onderweg tegenkomt, kunt u gratis meenemen uit de folderbakjes aan de start van de routes. Ook is er een leuke speelplaats nabij het Boomkroonpad.

Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis waar de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering worden gehouden; Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier wordt stilgestaan bij de inktzwarte periode van 1940 tot 1945, toen vele duizenden onschuldigen vanuit Westerbork weggevoerd werden. Op het terrein van kamp Westerbork vindt u diverse reconstructies en monumenten en een museum met een expositie over de geschiedenis van het kamp. Rode draad zijn persoonlijke verhalen van mensen die via kamp Westerbork zijn weggevoerd, maar ook van bewakers, treinbestuurders, buren en mensen die joden hielpen onderduiken of ontsnappen. De omgeving van Westerbork is zeer geschikt voor mooie fietstochten en lange wandelingen.

Steden:

Assen, Hoogeveen, Emmen en Meppel zijn de grootste plaatsen van Drenthe. En in alle plaatsen kun je prima winkelen. Ook hebben deze plaatsen ieder weer de eigen bezienswaardigheden. In het centrum van Assen is daar bijvoorbeeld het Drents museum.

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Verblijf in Hotel De Koekoekshof op basis van logies en ontbijtbuffet
• Koffie/thee met huisgemaakte lekkernij

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting ca. € 1,50 per persoon per nacht

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis – en annuleringsverzekering

Korting

Kinderkorting: de eventuele korting voor een kind, die bij twee volledig betalende personen op de kamer verblijft, wordt automatisch verrekend op het moment dat u de leeftijden van uw reisgezelschap selecteert. De exacte bedragen per persoon vindt u in de reisspecificatie.

Mocht je deze dagaanbieding willen boeken, klik dan op onderstaande banner:

En koop ook direct je kaartje voor Wildlands Emmen door op onderstaande banner te klikken:

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk

Prijs

V.a. €25,= p.p.


Booking.com