Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.


Heerlijk 3 dagen cultuur snuiven in Sofia, Bulgarije. Overnachten in het Sofia Plaza hotel.

Bij het boeken van een stedentrip denkt u wellicht niet meteen aan Sofia, maar de oude stad aan de rivier de Isker is verrassend veelzijdig! In de hoofdstad en tevens grootste stad van Bulgarije is genoeg te zien, te doen en te beleven. De stad staat bol van de historische panden, kerken en paleizen. Met een vlucht van ca. 2,5 uur bent u al in deze verrassende stad. Sofia heeft het luidruchtige van een hoofdstad en het vertrouwen van een compact centrum, waar alle belangrijke bezienswaardigheden te voet bezocht kunnen worden. Bezoek bijvoorbeeld de Alexander Nevski kathedraal. Deze kathedraal is ongetwijfeld het bekendste religieuze gebouw in de stad, maar bezoek ook de Kerk van Sint Joris (het oudste gebouw van Sofia) of de Kerk van Boyana die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

In de hoofdstad en tevens grootste stad van Bulgarije is genoeg te zien, te doen en te beleven. De stad staat bol van de historische panden, kerken en paleizen. Sofia ligt onderaan de berg Vitosha. De stad met zijn prehistorische opgravingen, zoals die te zien zijn bij de onalledaagse St. George Rotunda, is een lust voor bewonderaars van oude architectuur.

Opmerkelijk zijn de groene zones in de stad. De grootste zone daarvan is te vinden in het stadspark ‘Borisova Gradina’. City Garden en Vitosha Park zijn ook heerlijke rustpunten tussen de hectiek van het stadse leven. De stad is een prachtige mix van diverse culturen en herbergt vele erfenissen uit het verleden. Als u door het centrum loopt, ervaart u de rijke geschiedenis van de stad en het land. Er zijn vele imposante kerken en overheidsgebouwen, aantrekkelijke parken en pleinen en de soms grimmige overblijfselen uit het communistische tijdperk. Ook herbergt de stad de grootste kathedraal van de Balkan, de Alexander Nevski Kathedraal.

Tegenwoordig is Sofia een moderne en drukke stad, het centrum van de Bulgaarse politiek, economie en cultuur. Door de harmonie van het oude en het nieuwe, krijgt de stad een unieke charme.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk


WTC.nl - World Ticket Center - Camperreizen
Wanneer

Prijs

V.a. €149,= p.p.


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com