Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.


Assen, Drenthe, het land van Bartje…………

Het jongetje wat niet wilde bidden voor bruine bonen.

Kom eens naar het veelzijdige Assen, wat een bezoek meer dan waard is. De gemeente Assen, bekend van onder andere de TT races ieder jaar, organiseert nogal eens een evenment en heeft leuke bezienswaardigheden. Zo wordt er jaarlijks in januari de bluesdagen gehouden en de tattoo conventie. Verder is er het Asser museum, wat bekend is van zijn veenlijken. Maar in dit museum worden regelmatig ook zeer uiteenlopende en aansprekende exposities gehouden. Op dit moment is er de Peredvizhniki tentoonstelling. In Assen worden voorafgaand en in het laatste weekeind de TT festiviteiten gehouden. Met veel muziek en vermaak. Deze festiviteiten worden gehouden voorafgaand aan de laatste zondag van juni waarop de motorraces worden gehouden op het TT circuit vlakbij Assen. Ook is Assen een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes de provincie Drenthe in.

Drenthe is een provincie met veel aandacht voor natuurschoon. Kilometers en uren kun je wandelen door de natuurparken van Drenthe. Een van de meest bekendste nationale parken in Drenthe is het Dwingelderveld. In Westerbork is het herinneringscentrum Kamp westerbork gevestigd. Erg indrukwekkend en confronterend om het herinneringscentrum te bezoeken.

Geheel vernieuwd en met nieuwe items, is in Emmen de dierentuin “Wildlands” gevestigd. Hier kun je verschillende avonturen beleven op de pool, de jungle en de steppe. Minder bekend is het Ellert en Brammert museum in Schoonoord. Hier keer je terug naar de tijden van de plaggenhutten en de sage rondom de reuzen Ellert en Brammert. Het Veenpark museum zit in Barger Compascuum en het hunebedcentrum in Borger. Ook zijn er authentieke Drentse dorpen te bezoeken zoals Orvelte, waar de smid en de klompenmaker hun beroep nog uitoefenen zoals men dat in grootmoeders tijd ook deed. Bezoek ook het snoepwinkeltje in authentieke stijl.  Ook interessant is het gevangenis museum in Veenhuizen. Hier laat men onder andere zien hoe men vroeger met gevangenen omging. Maar ook kun je prachtige wandel- of fietstochten maken door Drenthe. Kortom Assen is een bezoek meer dan waard!

Klik op onderstaande banner om je overnachting in Assen/Drenthe te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk

WanneerHet Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com