Wandelen in Rotterdam: Nederland heeft tal van mooie plekken waar heerlijke wandelingen gemaakt kunnen worden, in een bosrijke omgeving of langs de kust. Maar hoe leuk is het om eens een stadswandeling te maken? Er zijn genoeg steden in Nederland waar je tijdens de wandeling van alles kunt zien en doen. Je kunt je ogen de kost geven, maar ook de smaakpapillen strelen. Zo kan dat heel goed in Rotterdam.

Dagje Rotterdam - Museum, bezienswaardigheden en activiteiten

Goed voor lichaam en geest

Wandelen is gezond. Het verlaagt niet alleen het risico op diabetes, maar wandelen heeft ook een gunstige invloed op de conditie van je hart- en bloedvaten. Het is goed voor je spieren en botten, maar ook voor de geest. Het heeft namelijk een gunstig effect op je geheugen en het helpt om het hoofd leeg te maken. Hoe lekker is het om na een vervelende dag op het werk, bijvoorbeeld door onenigheid met je werkgever je hoofd even helemaal leeg te maken? Ook al heb je de rechtsbijstandverzekering ingeschakeld, bepaalde conflicten brengen toch zorgen met zich mee. Door een leuke wandeling kun je even je die gedachten verzetten.

Het grootste cuiseschip ooit in Nederland gemaakt, de SS Rotterdam

Waar kun je wandelen in Rotterdam?

Rotterdam heeft verschillende mogelijkheden als het gaat om leuke wandelroutes. Er zijn wandelingen die de bijzondere architectuur van Rotterdam laten zien, maar de focus kan ook liggen op de vele horecagelegenheden die Rotterdam heeft. Natuurlijk is er ook genoeg groen in Rotterdam, waardoor je ook in parken of bossen kunt wandelen. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. We geven een aantal voorbeelden:

1. Op de Maasboulevard

Om een goede indruk te krijgen van Rotterdam moet je een keer op de Maasboulevard gewandeld hebben. Vanaf de Maasboulevard zie je namelijk de schitterende skyline, maar krijg je ook een goed beeld van de drukte op het water. Tenslotte is Rotterdam toch die ‘stad aan de Maas’. Je kunt beginnen bij de Esch en eindigen bij de bijzondere Erasmusbrug, onderweg staan er verschillende bankjes waar je kunt genieten van het uitzicht.

2. Kop van Zuid en het Noordereiland

Loop eens van de Kop van Zuid naar het Noordereiland. Verken de Kop van Zuid en geniet van het uitzicht over de Maas. Bewonder de SS Rotterdam, het Pakhuis en natuurlijk het voormalige hoofdkantoor van de Holland America Lijn. Via de Koninginnebrug kom je op het Noordereiland. Loop door ‘Ons Park’ en ontdek de vele konijntjes.

3. Kunst op straat

Rotterdam heeft veel kunst op straat die tijdens een wandeling te bewonderen is. Bijvoorbeeld ‘El Trotamundos’ op de Zwarte Paardenstraat van Jorge Kata Núñez. Zeker rondom de Witte de Withstraat zijn veel muurschilderingen te vinden. Ook in de Afrikaanderwijk is veel street art. Eigenlijk valt er in de hele stad iedere keer iets nieuws te ontdekken, zeker als het om kunst gaat.

4. Modern versus historisch

Rotterdam heeft natuurlijk hele bijzondere moderne bouwwerken, zoals de Markthal in het centrum. Maar Rotterdam heeft ook nog een flink stuk historie en vooral in Delfshaven zie je meer dan 700 jaar geschiedenis terug. De leuke kleine straatjes, smalle oude herenhuizen en een fotogenieke jachthaven geven Delfshaven een bijzondere sfeer.