93,04 Korting!


Stedentrip Düsseldorf; Düsseldorf, ‘de stad van de mode’, bied je onder andere markante architectuur en exclusieve shoppingboulevards. Je kunt hier de hele dag winkelen op de sjieke Königsallee en pauzeren in één van de vele cafés. In het centrum zijn onder andere de St. Lambertuskirche, de Schlossturm en de drie Gehry-gebouwen te bekijken. Op cultureel gebied kun je bijvoorbeeld prima kiezen uit het bezoeken van een theater, diverse musea (denk eens aan het Goethemuseum), maar ook is er aanbod van opera en leuke concerten. Tevens kun je in deze moderne stad ook uren rondwandelen zonder een drukke straat over te hoeven steken. Er zijn namelijk een aantal prachtige parken, groenstroken en speciale voetgangerzones aangelegd.

Klik ook hier om je 3 daagse Stedentrip Düsseldorf inclusief ontbijt te boeken.

Bezienswaardigheden tijdens een Stedentrip Düsseldorf:

Een stedentrip naar Düsseldorf is een geweldige keuze! Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en staat ook bekend om zijn moderne architectuur, levendige winkels, kunstgalerijen en bruisende nachtleven. Hier zijn enkele suggesties om je stedentrip naar Düsseldorf optimaal te benutten:

  • Königsallee (Kö): Begin je verkenning van Düsseldorf bij de beroemde Königsallee, een prachtige boulevard met luxe winkels, boetieks en exclusieve merken. Je kunt er ook genieten van een ontspannen wandeling langs het kanaal dat de boulevard doorkruist.
  • De oude binnenstad (Altstadt): Breng wat tijd door in de Altstadt, ook wel bekend als “de langste bar ter wereld”. Deze historische wijk zit vol met gezellige bars, restaurants en brouwerijen. Probeer zeker de lokale bierspecialiteiten en geniet van de levendige sfeer.
  • Rheinturm: Bezoek de Rheinturm, een iconische televisietoren aan de oever van de Rijn. Je kunt met de lift naar het observatiedek gaan voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. ’s Avonds is het uitzicht vooral indrukwekkend wanneer de stad verlicht is.
  • MedienHafen: Verken de trendy wijk MedienHafen, die bekend staat om zijn moderne architectuur en hippe bars en restaurants. Je kunt er ook genieten van de havenpromenade en de unieke gebouwen bewonderen, ontworpen door beroemde architecten zoals Frank Gehry.
  • Kunstmusea: Düsseldorf heeft een bloeiende kunstscene en er zijn verschillende musea die het bezoeken waard zijn. Het Kunstmuseum Düsseldorf, K20 en K21, bieden een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst.
  • Japanse wijk: Ontdek de grootste Japanse gemeenschap in Duitsland in de wijk Little Tokyo. Je vindt er Japanse winkels, restaurants en zelfs een authentieke Japanse tuin. Het is een interessante plek om de Japanse cultuur en keuken te ervaren.
  • Rijnpromenade: Maak een ontspannen wandeling langs de Rijnpromenade, waar je kunt genieten van het uitzicht op de rivier, langs historische gebouwen en parken. Je kunt ook een boottocht maken over de Rijn om de stad vanaf het water te verkennen.
Stedentrip Dusseldorf met de Segway

Meer ideeën voor je Stedentrip Düsseldorf:

Bovenstaande tips zijn slechts enkele suggesties om je stedentrip naar Düsseldorf te beginnen. De stad heeft nog veel meer te bieden, dus zorg ervoor dat je geniet van de lokale keuken, de winkels en de levendige sfeer. Hieronder volgen nog een aantal tips. Veel plezier met het verkennen van Düsseldorf!

Musea:

Het kunstmuseum K20 Kunstsammlung op de Grabbeplatz toont één van de belangrijkste collecties moderne kunst van Duitsland. Kunstobjecten van de oudheid tot heden vindt u terug in het museum Kunst Palast. Een heel ander soort museum is het Europees Museum voor Europese tuinkunst te vinden in de oostvleugel van Slot Benrath.

Winkelen:

Modestad Düsseldorf bied je met name een ultiem winkelplezier! Zo kun je je op de exclusieve winkelboulevard en de Königsallee vergapen aan talrijke luxueuze winkels en megastores. De Schadowstrasse is één van de populairste en drukst bezochte winkelstraten van Duitsland. Diverse winkels en warenhuizen hebben zich hier gevestigd. In de ‘Altstadt’ vind je in de steegjes gezellige boetieks en avant-gardewinkels. Je ziet het, deze stad is een waar shopwalhalla.

Stedentrip Düsseldorf met zijn vele parken

Eten, drinken & uitgaan Stedentrip Düsseldorf:

In de historische stadskern vind je talrijke restaurants, cafés en bars. Hier kun je na een dag vol indrukken even bijkomen. Neem ook eens een kijkje in de Mediahaven waar diverse restaurants, bars en een bioscoopcomplex gevestigd zijn. Of ga naar het Capitol Theater, voor de ultieme musicalavond!

Andere leuke tips voor je Stedentrip Düsseldorf:

Om geld te besparen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Düsseldorf Citycard. Met deze card heb je onder andere gratis toegang of toegang met korting tot musea en attracties. En ook 24 uur toegang tot bussen, metro’s en treinen (RE, RB en S-Bahn in de 2e klas) in zone A.

Een andere leuke manier om de stad te verkennen zijn bijvoorbeeld de diverse stadsrondleidingen. Zo kun je onder andere met een Segway op allerlei manieren de stad verkennen. Het kost wel even oefenen voordat je vaardigheden van het besturen van de segway onder de knie hebt. Maar je bent onder deskundige leiding en naast de ervaren gids is tevens inbegrepen een drankje in de Uerige brouwerij. Ontdek naast de musea, winkels en moderne architecteur ook de andere geneugten van de stad, zoals de culinaire hoogstandjes waar je van kunt genieten. Of ontdek de romantische kant en plekjes van de stad.

Aanbieding:

Deze aanbieding is geldig voor het Muze Hotel in Düsseldorf. In het Muze Hotel komen een eigentijds design, ultiem comfort en elegantie samen. Het boetiekhotel is een meer dan fijne uitvalsbasis om Düsseldorf te ontdekken. Dit hotel ligt op circa 1,1 km afstand van het centrum en op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden, pleinen en musea.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander hotel in Düsseldorf of rond de stad.

Klik ook hier om je 3 daagse Stedentrip Düsseldorf inclusief ontbijt te boeken.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd andere Stedentrips.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk





Wanneer

ma 22 mei t/m za 30 december 2023

Prijs

Van 242,00 voor maar 148,96

Locatie

Muze Hotel
Prinz-Georg-Straße 126
40479 Düsseldorf
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com